Erkekleri tanımak için küçük işaretler

0
Çıktığınız erkeğin ya da sevgilinizin sizin hakkınızda gerçekten ne düşündüğünü anlayabilmek için vücut dilini dikkatle gözlemlemek gerekebilir. 

Bu, son derece etkili bir yöntem yoludur. Uzmanlar, çevremizdekilerle kurduğumuz iletişimin yarısından çoğunun sessiz mesajlar üzerinden olduğunu söylüyor. Bu da, niyetini anlamak için erkeğinizin konuşmalarından çok hareketlerini izlemeniz gerektiğini gösteriyor. İçki bardağını nasıl tuttuğu, parmaklarını bardağın üstüne nasıl yerleştirdiği veya ayaklarının hangi yöne baktığı gibi küçük işaretler, onun size olan hisleri ve istedikleri hakkında çok fazla şey söyleyebiliyor. Yeni tanıştığınız bir erkekle sadece flört ediyor veya sevgilinizle romantik bir yemek yiyor olsanız da, farkında olmadan yolladığı sinyaller hakkında ipuçları edinebilirsiniz.

İlgi mi bekliyor?
Kendinizi, çekici bir erkekle konuşmak konusunda gergin hissedebilirsiniz. Sohbetinizin tam ortasında "Kız arkadaşım burada olsaydı sana bayılırdı" cümlesini duymamak için onun yalnız olduğunu belli edecek sinyalleri ayırt etmelisiniz.

Bacaklarını açıyorsa..
Kadınların dikkatini çekmeye çalışan bir erkek, vücudunu çevredekilere göstermek için bir bacağını bar sandalyesine koyar. Bu şekilde durarak ilgiyi o bölgeye doğru çekmek ister.

Ayakları radar görevi görüyorsa
Gövdesi arkadaşlarına doğru dönük olsa bile, ayaklarının yönü onun aslında nerede olmak istediğini (sizin yanınızda durmak gibi) gösterir. Gözleriyle bulunduğu yeri tarıyor da olabilir. Bakışlarını yakalayın ve ilgilendiğinizi açıkca gösterin.

Bara sırtını dayamış duruyorsa..
Eğer barın kenarında yan veya sırtını dayamış bir şekilde duruyorsa, bilinçaltından yeni insanlarla tanışmaya açık olduğu mesajını yolluyor demektir. Ona bir içki ısmarlayın veya karşısında vücudunuzun ona bakacak şekilde durun. Aranızdaki bağı otomatik olarak hissedecektir.

Eşyaları sandalyenin üzerindeyse..
Kendi alanını belirlemek isteyen bir erkeğin farkında olmadan sergilediği bir hareket daha. Bu yeri ayrıca hoş bir kadın için de ayırmış olabilir. Sadece yanına gidip sandalyeye oturup oturmayacağınızı sormanız yeterli olacaktır.

Dudaklarını okuyun
Bazı erkekler kendileri hakkında çok fazla bilgi vermekten hoşlanmaz ama eğer ona daha dikkatli bakarsanız dudaklarının size çok şey söylediğini görebilirsiniz.

Dudaklarını ısırması
Size bir şey söylemek konusunda kendini tuttuğunda bu hareketi yapar. Bu şekilde ağzını kapalı tutarak dilinin ucuna kadar gelen şeylerin dışarı çıkmasını engellediğini düşünür. Aşk gibi yoğun hislerin söz konusu olduğu durumlarda doğru kelimeleri seçmek için zamana ihtiyaç duyuyor olabilir.

Yan yan gülümsemesi
Yeni tanıştığınız ve hoşlanmaya başladığınız birinde bu yarım gülüşlerden birini görürseniz, aksi yöne doğru koşmaya başlayın. Çünkü kendini beğenmişliğin klasik işaretini sergileyerek duygularınızla oynamaktan başka bir şey yapmıyordur.

Dişlerini göstererek gülmesi
Bu durumda dudaklarının kenarına bakın. Eğer yukarıya doğruysa, bardağın dolu tarafını gören, içten bir erkekle karşı karşıyasınız demektir. Eğer dudak kenarları dümdüz bir şekilde çenesine paralelse, duygularını belli etmemeye çalışan ketum bir tip olduğunu anlayabilirsiniz.

Dudaklarını yalıyorsa
Bu hareket ne kadar egzotik gözükse de, kişinin içinde fesatlık olduğunu ifade eder. Bir şey açıkladıktan hemen sonra dudaklarını yalıyorsa yalan söylediğini düşünebilirsiniz. Bu şekilde yaparak suçunu vurgulayan kelimeleri kullanmamayı amaçlar.

İçkisini tutuşundan niyetini anlayın
Bir restoranda sevgilinizin karşısında oturuyor veya bir barda yeni bir erkekle tanışmış olabilirsiniz. Her iki durumda da içkisiyle olan etkileşimden ne hissettiğini anlayabilirsiniz.

Kadehi gevşek bir şekilde boynundan kavrıyorsa
Birasının tepesinde baş ve işaret parmağıyla hafifçe daireler çizmesi kendisine ne kadar güvendiğini gösterir. Bu rahat tavırları durumu kontrol altında tuttuğunun ifadesi olduğu kadar, kendini beğenmişliğinin delili de olabilir. Bu hareketinden içkisini düşürme riskini göze alacak kadar rahat olduğunu da çıkartabilirsiniz.

Kadehini sizin yanınıza doğru çekiyorsa
Sizinle yakınlaşmak isteyen bir erkek farkında olmadan bu hareketi yapabilir. Bunun sebebi, karşınızdaki kişinin size daha yakın olmak isterken yavaş yavaş size ait olan bir alana girmek istemesidir.

Kadehi göğsünde tutuyorsa
Elindeki kadeh onun için arkasına gizlendiği bir duvar görevi görür. Eğer içkisini vücudunuyla sizin aranıza koyduğunu fark ederseniz, ona tonlarca soru sormanızdan korkuyor veya ciddi bir sohbete girmek istemiyor olabilir. Kadehini indirip rahatlayana kadar vizyona yeni giren filmler veya olay yaratan bir futbol maçı gibi eğlenceli konular hakkında konuşabilirsiniz.

Şişenin üzerindeki etiketle oynuyorsa
Gergin biri, genellikle yerinde duramaz. Bu durumu yeni tanıştığınız bir erkekle yaşıyorsanız, ondan hoşlanmayacağınızdan korkuyor olabilir. Koluna dokunarak ona olan ilginizi belli edin. Eğer söz konusu olan bir arkadaşınızsa, söylemiş olduğunuz bir şeyin onu tedirgin ettiğini düşünerek problemin ne olduğunu sorabilirsiniz. "Aklına takılan bir şey var galiba" diyerek onu konuşmaya teşvik edin.

Yakından gözleme dayalı "çözümleme yöntemi" ni uygularken çok dikkatli olmanızı öneriyoruz. Olası yanlış anlaşılmaları önlemek üzere, gözlem için sevgilinizin (ya da hoşlandığınız erkeğin) başka yönlere baktığı alanları tercih etmelisiniz. Tabii onu izlediğinizi fark ederse yapacağınız bir açıklama da hazır da beklese iyi olur!

Kaynak:ivillage.mynet.com

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe