Düğünden önce en fazla iki kilo verin

0
Beyaz gelinliği içinde incecik görünmek isteyen gelin adaylarının ölüm orucuna girdiklerine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz uyarıyor: Yapılan sağlıksız diyetler düğün sonrası kilo aldırıyor

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz, düğün tarihi yaklaştıkça paniğe kapılarak sağlıksız ve şok diyetler yapan gelin adaylarını uyararak, sağlıklı 'düğün diyeti'nin nasıl olması gerektiğini anlattı. 

 Gelin adayları, hayatlarının en önemli anlarından biri olan düğün gününde, bir kuğu kadar zarif ve güzel olmanın hayalini kuruyor. Ama bu hayal uğruna kimi zaman sağlıklarından bile olmayı göze alabiliyorlar. Gelinlik içinde incecik görünmek için şok diyetlere başvuran genç kızlar, çok hızlı kilo kaybı yaşıyorlar ama bir o kadar da solgun ve sağlıksız görünüyorlar. Oysa unutulmaması gereken nokta; önemli olan zayıf değil; güzel, enerjik ve neşeli bir gelin olmanız ve sağlıklı kalmanızdır. 

 Düğün öncesi girilen ölüm oruçları her ne kadar hızlı kilo kaybı yaşatsa da aslında evlilik sonrasında hızla kilo almaya neden oluyor. Zaten evlilik genel anlamda çeşitli nedenlerle kilo aldırıyor; bir de çok düşük kalorili diyetler yaptıktan sonra bir anda bu diyetleri bırakmak, diyet öncesi kilonuzu bile özler hale getirebiliyor. 

MANTIKLI HEDEFLER KOYUN 

 Düğün öncesi zayıflamak istiyorsanız; öncelikli olarak zarar görmeyeceğiniz mantıklı hedefler koyun ve diyetinize zamanında başlayın. Düğüne iki hafta kala yapacağınız diyet sağlıklı olmak koşulu ile size iki kilo verdirebilir. Eğer illa kilo vermek istiyorsanız, aylar öncesinden diyete başlayın. 
 Almanız gereken besin öğelerinden ödün vermeyin. Her gün sütünüzü, meyvenizi, sebzenizi, salatanızı, etinizi ve ekmek ya da ekmek grubunu mutlaka tüketin. 

 Müstakbel eşinizi bu durumdan haberdar edin, size yardımcı olmasını isteyin. En fazla vakti onunla geçireceğinizi düşünürsek yanınızda pasta, dondurma tüketen biriyle bu programa uymak sizi zorlar. Evlilik öncesi size uygun beslenme planları oluşturmak, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve daha kolay hayatınıza geçirebilmek için bir beslenme uzmanından yardım almanız da; tüm bu önerilere uymanıza yardımcı olur. 

 Sporla birlikte vereceğiniz kilolar; sizi hem daha fit hem de daha sağlıklı gösterir. Zaman sıkıntısı yaşayacağınız kesin ancak kendinize çözümler üretin. İlle de belli bir sporu yapmak zorunda değilsiniz. İmkanlarınız neye elveriyorsa onu yapın. Ancak süresini çok kısa tutmamaya (10- 15 dakika gibi) dikkat edin. 

BOL BOL ÇİĞ SEBZE YİYİN! 

 Bu dönem, büyük ihtimalle hayatınızda yaşayacağınız en stresli dönemlerden biri olacak. Bu nedenle stres faktörünü göz önüne alarak hareket edin. Sizi, strese sokacak ortamlardan uzak durun. Stresinizi yemekle atlatan biriyseniz, tek şansınız çiğ yenilebilen sebzeler ve su... Ayrıca stresinizi tetikleyebilecek kafeinden mümkün olduğunca uzak durup, bunun yerine sevdiğiniz bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Susuz kalmamaya dikkat edebilir, açlığın stresinizi tetikleyeceğini göz önüne alarak mutlaka ufak da olsa ara öğünler yiyebilirsiniz. (Meyve, süt, ayran ve yoğurt gibi...) 

İPİN UCUNU KAÇIRMAYIN! 

 Düğün ve devamında diyet halinden çıksanız bile sağlıklı beslenme ilkelerini evinize ilk günden itibaren taşımaya çalışın. Unutmayın ki; sizin alışkanlıklarınız ileride doğacak çocuklarınızın sizden alacağı örnekler olacak. 

 Düğün öncesi ve sonrasında mümkün olduğunca yağlı, şekerli ve kalorili besinlerden uzak durmak gerekir. Tatlı yeneceği zaman sıklığına dikkat ederek, hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

SAĞLIK ÖNERİLERİ

 Bol su içmek, 
 Sabah kahvaltı etmek, 
 Kızartma, kavurma, yağlı gıdalardan uzak durmak, 
 Kuruyemişlerin (fındık, ceviz, badem vb.) yağ içerdikleri, bu nedenle de yüksek kalorili besinler olduğunu gözden kaçırmamak ve dikkatli tüketmek, 
 Ara öğün alışkanlığı edinmek, 
 Zeytinyağıyla beslenmek.

Kaynak: sabah.com.tr

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe