Hepsi birer moda klasiği olan100 parça

0
Gardırobunuzun dolu olduğu kadar işlevsel olmasını da istiyorsanız, doğru parçalara yatırım yaptığınızdan emin olun. İşte moda otoritesi Nina Garcia'ya göre bir gardırobun olmazsa olmazları...

Kullanılmayan giysilerle dolup taşan bir gardırop yerine içindeki her parçanın işinize yaradığı fonksiyonel bir gardıroba sahip olmak istemez misiniz? Moda otoritesi Nina Garcia'nın kaleme aldığı 'Şıklığıyla Göz Kamaştıran Kadının 100 Vazgeçilmezi' adlı kitap, gardırobunuzda boş yere yer kaplamayacak giysi ve aksesuvarları anlatıyor. Hepsi birer moda klasiği olan bu 100 parçadan birkaçını sizler için derledik...

GECE ELBİSESİ (TUVALET)
Gece elbisesi giymemiz gereken bir davete katılmak zorundaysak, genellikle dehşete düşeriz, çünkü genelde giyecek bir şey bulamayız. İşte bu nedenle ihtiyacınız olmadığı zamanlarda da gece elbisesi almalısınız. Akıllı bir kadın, bir indirim mağazasından gece elbiselerinin durduğu raflara bakmadan asla çıkmaz. Çünkü eninde sonunda gece elbisesi giymesini gerektirecek bir davetin olacağını bilir. Kendisine gece elbisesi alırken de aşağıdaki detayları kesinlikle unutmamalıdır:

STRAPLEZ: Vücudunuzun en güzel yerleri göğüs bölgeniz ve kollarınızsa... 
SÜTUN: İnce ve uzun olanlar için. 
ÇAPRAZ KESİM: Kıvrımlı ve kadınsı vücutlar için. 
TANRIÇA: Herkes için.

BUNLARA DİKKAT! 
Şifon, hafif krep kumaş, hafif ipekli kumaşlar veya saten gibi her mevsim giyilebilecek bir kumaştan yapılmış olanları tercih edin.

Elbiseyi demode yapacak her türlü ayrıntıdan (aşırı pul ve boncuk süslemesi, fırfır, fazla renk) kaçının. 
Defalarca giyilebilecek koyu ve doğal renk tonlarında bir elbise seçin (ancak her seferinde aksesuvarlarınızı değiştirin).

Sizi en güzel gösterecek model, şifon veya saten kumaştan yapılan çapraz kesimli gece elbiseleridir (çapraz kesim; bedeninizin hatlarıyla uyumludur ve giymesi düz kesimli bir elbiseden daha kolaydır).

ÇİZGİLİ DENİZCİ TİŞÖRTÜ
Kendine saygısı olan her Fransız kadınının, her Fransız erkeğinin veya her Fransız filminin çizgili bir denizci tişörtü vardır. Ünlü modacı Jean Paul Gaultier de genellikle çizgili bir tişörtle arz-ı endam eder. Çizgili denizci tişörtü, Fransız şıklığını somutlaştıran ürünlerden biridir. Enine çizgilerin vücudu güzel göstermediğini iddia eden o eski mit de artık etkisiz hale gelmiştir. Kayık yakalı olan modeller bir Fransız tutumuyla giyildiğinde dünyanın en güzel gösteren çizgileri haline dönüşürler.

HAYVAN DESENİ
Gerçekten şık ve modaya uygun giyenen kişiler, her zaman cesurlardır ve asla silik bir görüntü sergilemezler. Leoparlarla, çıtalarla ve zebralarla birlikte koşmak isterler. Hayvan desenli bir aksesuvar, biraz cesur olmanız için bir fırsattır. Bir taraftan oldukça güvenli görünen bir giysiye hafif bir tehlike unsuru katmanıza olanak tanır. Öte yandan tamamen leopar desenli bir elbise ise bir kenarda kalacak biri değil, dikkate alınması gereken bir kadın olduğunuza dair net bir mesaj verecektir.

JEAN
Üzerinize son derece güzel oturan bir jean modeli seçin ve markası ne olursa olsun ondan şaşmayın. Jean alırken de şunlara dikkat edin: Bir arkadaşınız giydiği için o marka jeanlerin size de uygun olacağını sanmayın. Her marka herkese uygun değildir. Beyaz veya siyah bir jean almayı düşünün. Her markayı, tarzı ve bedeni deneyin. Arayın, bulacaksınız.

TRENÇKOT
Üzerinizde mükemmel bir trençkot varken altına giydiğinizin o kadar önemi yoktur. Bir kadın biraz anlaşılması güç, biraz gizemli, biraz esrarengiz bir hava yaratmak istediğinde mutlaka trençkot giymelidir. Mutlaka! Bej ve hardal tonlarında gabardin bir trençkot klasik bir modeldir ama biraz daha uçlarda gezinmeye, biraz renk katmaya veya altın ya da gümüş parıltısı eklemeye de cesaret edebilirsiniz. Hem kadınların hem de erkeklerin kullanabildiği bu parça, gardıropların vazgeçilmezi olmalıdır.

BİKİNİ
Bikini alışverişi yaparken, mağazaların soyunma odalarındaki aynaların daima yanlış gösterdiklerini ve ışıklandırmanın hiçbir zaman uygun olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Bikini alırken de şunlara dikkat edin: Sofistike ve tek renkli (siyah, lacivert, gri, çikolata rengi, beyaz) bikinileri tercih edin. Desenli ve çılgın renkleri olan bikinileri 15 yaşındaki kızlara bırakın. Bikininiz ne kadar küçükse vücudunuzu o kadar güzel gösterecektir. Özellikle de alt kısmı fazla büyük olmamalıdır, çünkü toplanarak ve belki de sarkarak korkunç görünebilir. Altları karıştırın ve başka üstlerle eşleştirin.

BLAZER CEKET
Kadınların erkeklerden çaldıkları besbelli olan ve çoğu zaman onlardan daha güzel taşıdıkları bir ceket türüdür. Blazer'ın güzel yanı; maskülen ile feminenin, resmi ile gündeliğin, zeki ile seksinin biraraya gelerek yaptıkları tangoya benzemesidir. Blazer'la ilgili temel kurallara gelince...

DÜĞMELER: Düğmeler, ilikler açıldıktan sonra dikilmelidir. Gerçek düğme iliklerine göre çalışılmış olması, kaliteli bir blazer ceketin işaretidir. 
KOLLAR: Kolların başparmağınızın başladığı hizaya kadar uzanması gerekir. 
OMUZLAR: Kolun beden ile birleştiği yerde bulunan dikiş izi omzun dış kenarından geçmelidir.

KONTROL ŞART!
Blazer'ınızın ön yüzü, düğmeler kapatıldığında dümdüz durmalı. Blazer'ınızın önünü hiç kapatmayacak olsanız bile dikim sırasında düğmeleri ilikleyerek ceketinizin duruşunu kontrol edin. Böylelikle potluk ya da esneme olmadığından emin olabilirsiniz. Blazer'ın boyu ise tamamen tercih meselesidir. Klasik bir blazer kalçaya kadar iner ama boyu daha çok size kalmıştır.

Kaynak: sabah.com.tr

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe