Orgazm sorunu yaşayan kadınlara öneriler

0
Bir kadın tatmin olmuşsa, o ve partneri kadının orgazm olamamasını başarısızlık olarak adlandırmamalı.

Seks sizin memnuniyetiniz içindir bir testi geçmek için değildir. Pekçok kadın cinsel ilişkiden eğlenseler de orgazm olmuyorlar ve sonuç olarak kendilerini memnuniyetsiz hissetmekteler.

Kadınlar orgazm konusunda ki problemleri değişkenlik gösterir. Bazı kadınlar hayatları boyunca hiç orgazm olmamışlardır bu normaldir çünkü onlar seksi güzel birşey olarak düşünmezler.

Seks pozitif bir memnuniyettir, yalnızsanız bile seks yaparken eğlenmekte bir yanlış yoktur.

Kendi kendinizi tahrik etmeniz yanlış bir şey değildir aslında bu seks terapistleri tarafından önerilen birşeydir.

Bu vajinanın tahrik olması değil çoğu kadının orgazm olmasını sağlayan klitorisin tahrik olmasıdır.

Orgazm olduğunuz zaman bu içsel bir çarpıntı gibidir. Şiddeti genellikle değişebilir. Ateşli ve vahşi ya da sessiz ve duyusal olabilir. Asıl olan zevkli olduğudur. 

Bazı kadınlar kendi kendilerini tatmin etmeyi öğrenirler ama partnerleri de aynı şeyleri yaptıkları halde onlarla doruk noktasına çıkamazlar.

Bunun en belirgin sebebi daha önce belirttiğimiz çekingenlik nedenlerinden kaynaklanıyor. Bilinçaltları başkasına seksten eğlendiklerini belli etmeye izin vermez.

 Bütün vücuda masaj yapmak çifler arasında fiziksel seksüel iletişim kurmanın iyi bir yoludur. Biraz krem ve yağ kullanın ve birbirinizi okşayarak masaj yapın. Neyin iyi hissettirdiğini ve hissettirmediğini birbirinize söyleyin.

İyi hissettiğiniz zaman birbirinizi cinsel bölgelerinizde neyin size en çok zevk verdiğini gösterin. Tek kural iki tarafın da bundan keyif almasıdır. Bazı kadınlar kendilerini tatmin ederken doruk noktasına çıkabilirler ama cinsel ilişki sırasında bunu yaşayamayabilirler.

Bir kadın seksten keyif alıyorsa ne zaman doruk noktasına ulaştığı önemli değildir. Ama çift cinsel ilişki sırasında bunu yaşamak istiyorsa pozisyon değiştirmeyi seçebilir. Tabii ki cinsel ilişkiye başlamadan önce kadının uyarılmış olması erkek için çok önemlidir. Ayrıca erkeklerin cinsel ilişkiyi belli bir zaman kadar uzatmaları mümkündür. Bir kadını cinsel ilişki öncesinde hazırlamak için en azından yarım saat harcamanız gereklidir.

Çiftler onların hoşlarına giden şeyleri konuşurlarsa kadının tatmin olması da o kadar kolaylaşır. Ama bazı çiftler değişik pozisyonlar ve teknikler denedikleri halde başarısız olabilir.

Fazla alkol tüketimi seksi acılı bir hale getirir ve kadınların orgazm olmasını kötü yönde etkiler. Orgazm olamamak aynı zamanda kadınların çocuk doğurma, menopoz gibi değişiklikler ile de ilgili olabilir. Depresyon da cinsel isteği azaltır. Ayrıca kadınların orgazmı yaşayamamalarının bir sebebi de daha önce kötü bir cinsel deneyim yaşamış olmalarından veya eski partnerleri ile aralarında bir problem oldumasından kaynaklanabilir. Eğer böyle bir durum varsa bunu tek başınıza değiştiremeyebilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !