Artık erkekler de menopozdan korkmalı

0
Yorgunluk, cinsel isteksizlik ve depresyon yaratıyor...

Tıp dünyası şu an erkeklerin de tam anlamıyla menopoza girip girmediğini tartışıyor. Doktorlar testesteron hormon tedavisi gören erkek hastaların rahatladıklarını belirtiyor

Erkeklerde Menopoz Nedir?

Erkekler tam anlamıyla menopoz denilebilecek bir dönem yaşamadıkları için doktorlar bunu yaşlanan erkeklerde düşük testesteron ya da androjen azalması olarak adlandırıyor.

Erkeklerde erkeklik hormonu olan testesteronda yaşa bağlı olarak azalma görülüyor ancak bu durum diyabet gibi hastalıklarda da görülebiliyor. Testesteron hormonundaki azalmayla birlikte aşırı yorgunluk, halsizlik, depresyon ve cinsel sorunlar da söz konusu. Ancak bu durumların testesteron azalmasına bağlı olup olmadığı hala tartışma konusu.

Kadınlarda görülen menopozda hormon üretimi tam anlamıyla duruyor ancak erkeklerde bu süreç sadece yavaşlıyor. Testisler testesteron üretmesi için gerekli maddelerden tamamen yoksun kalmıyor. Kadınlarda ise yumurtalık oluşumu tamamen duruyor. sağlıklı bir erkek 80 ve üzeri yaşına kadar sperm üretimi yapabiliyor.

Erkeklerde menopozun teşhis edilebilmesi doktorlar fiziksel bir muayene ve belirtilerin hastaya sorulması gibi bir aşama izliyor. Ayrıca duruma neden olabilecek ya da durumun kötüleşmesine neden olabilecek başka tıbbi testlerden de geçilerek her türlü ihtimal göz önüne alınıyor. kan testesteron düzeyini ve diğer hormon seviyelerini ölçmek amacıyla bir dizi kan testi yapılıyor.

Erkek Menopozu Tedavi Edilebilir mi? 

Eğer testesteron düzeyleri düşük ise ek testesteron tedavisi uygulanabilir ve yorgunluk, cinsel isteksizlik ve depresyon gibi şikâyetler ortadan kaldırılabilir. Ancak kadınlarda olduğu gibi hormon tedavisinin bir takım riskleri de mevcuttur. Örneğin hormon tedavisi neticesinde prostat kanseri söz konusu olabilir ya da yakalanma riski artabilir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe