Sakinleşmek için 5 dakikanız var !

0
Gerginliğinizi kontrol altına almanız için yapmanız gereken birkaç öneri

Sakinleşmek için yaptığınız uzun meditasyon seanlarını unutturacak, stresinizi kontrol altına alacak bu öneriler sayesinde kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

1. Adım: 2 Dakika

Sessiz bir ortamda saatlerce meditasyon yapmanıza gerek yok. Bunu istediğiniz zaman her yerde yapabilirsiniz. Bir yere oturup derin nefes alın, sadece  vücudunuzun  ne hissettiğine odaklanın. Sırtınızı sandalyey iyice yaslanın, ayaklarınızı sağlam bir şekilde yere basın ve kollarınızı iki yanınızda serbest bırakın. Şakaklarınızdan başlayarak gerginliği vücudunuzun hangi bölgelerinde hissettiğinizi anlamaya çalşın. Hiçbir şeyi düşünmeyin ve odaklanın.

2. Adım 30 Saniye

Kendinizi en stresli hissettiğiniz anlar, aynı anda tüm problemlerinizi odaklandığınız anlardır. Böyle zamanlar, çevrenizdeki herkesin sizi kışkırttığını ve sinirlendirdiğini düşünmeniz için ise son derese uygundur. Meditasyon yapmak için oturduğunuzda ' çok stresliyim ve daha az stres sahibi olmak istiyorum' diye düşünüp bunu tekrar etmek yerine, kendinizi konsantre olup zihninizi  boşaltırsanız çok daha kolay ve çabuk sakinleşirsiniz.

3. Adım: 2 dakika

Şimdi derin nefesler alıp verdikçe duygularınızda neyin artıp neyin azaldığına odaklanın. Vücudunuzu rahatlamaya zorlanmayın ve sadece ne hissettiğinizi anlamaya çalşın. Derin nefes alın 10'a kadar sayın ve yaşança nefes verin. Bunu birkaç kere daha tekrarlayın.

4. Adım: 30 Saniye

Son 30 saniyede ise zihninize tamamen özgür kalması için izin verin. Nefes alıp vermeye odaklanmayı bir kenara bırakın ve sadece ne yapmak istediğinizi düşünün. Bu sayede doğal bir şekilde rahatladığınızı ve tüm problemlerinizden uzaklaştığınızı hissedeceksiniz. Bunları bir kere yaptıktan sonra rahatlamak için sadece 5 dakikaya ihtiyacınız olduğunu anlayacaksınız. (iVillage)
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe