Tartışırken de mutluluğu yakalayabilirsiniz

0
Araştırmacılara göre çiftleri, birbirlerine yakınlaştıran nedenlerden biri de kavga etmek. Evet, yanlış okumadınız. 

Her ne kadar tartışmadan sonra ağlasanız, bağırsanız, çağırsanız da kavganın işinize yaradığınızı, aşkınızı perçinleştirdiğini de unutmayın. Uzmanlara göre, çiftleri birbirine bağlayan en önemli nedenlerden biri yapılan kavgalar. İşte tartışırken de mutluluğu yakalayabilmenin yolları.

Tabii tartışmak bazen yararlı oluyor olmasına da bunun dozunu da iyi ayarlamak gerekiyor. Her dakika kavga eden, hatta kaba şiddete dönüşen tartışmalar bu yazdıklarımızı doğrulayacak nitelikte değil. Fakat ufak tartışmalar, özellikle de sonunda barışmayla bitiyorsa ilişkiyi güçlendiriyor. Eğer kavga ederken de mutluluğu yakalamak istiyorsanız, şu tavsiyelerimize kulak verin:

Doğru olmak zorunda mısınız?
Kavga ediyoruz çünkü doğru olduğumuzu düşünüyoruz ve karşımızdakinin de bunu bilmesini istiyoruz. Fakat şunu da unutuyoruz. Önemli olan doğru olduğumuzu göstermek mi yoksa mutlu olmak mı? Bunu düşünmeli ve aslında doğru olanın mutluluk olduğunu kabul etmeliyiz.

Küçük şeyleri büyütmeyin
Özellikle uzun ilişkilerde yaşanan sorunlardan biri de küçük olaylardan büyük kavgaların çıkmasıdır. Bu bir alışkanlık haline gelmiş olabilir. Bu nedenle “diş macunu” ya da klozet kapağı” gibi konuları tartışma sebebi yapmadan önce durup düşünün. Kendinizi ve partnerinizi bu tür ufak tefek sorunlarla üzmeye değer mi?

Yumuşamaktan korkmayın
Çoğu kadın kavga esnasında espri ile ortamı yumuşatmaya çalışan erkeklerden nefret eder. Fakat uzmanlara göre bu o kadar da kötü bir durum değil. Çünkü böyle bir ortamda her iki taraf da sakinleşir ve tartışmaya bir süreliğine mola verirsiniz. Düşünmeye de fırsatınız olur.

Doğru zaman ve doğru yer
Eğer o gün işyerinde sıkıntılı bir gün geçirdiyseniz ya da başınıza sizi üzen bir olay geldiyse mümkün olduğunca eşinizden ya da sevgilinizden uzak durmaya çalışın. Sorunları tartışmayı başka bir güne bırakın.

Kendinizi onun yerine koyun
Eşiniz ya da sevgilinizle tartışırken sadece kendi bakış açınızla olaylara bakmamalısınız. Onu da dinlemeli ve daha sonra kendi duygu ve düşüncelerinizi söylemelisiniz.

Bir konu hakkında kavga edin
Eğer gittiğiniz yemekte çok içtiğine sinirlendiğiniz için kavga ediyorsanız, bu konu hakkında konuşmaya devam edin. Fakat kesinlikle ve kesinlikle geçen haftalarda, aylarda ya da yıllarda yaptığı diğer hataları da işin içine katmaya başlamayın. Böylece karşınızdakinin kafasını da karıştırmayacak ve belki de sonuca varacaksınız. Geçmiş konuları geçmişte bırakmanız gerektiğini unutmayın. ✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe