Türk Erkeği Gür Sakal Seviyor

0
Son yıllarda George Colooney, Brad Pitt, Ben Affleck gibi oyuncuların, David Beckham, Arda Turan gibi futbol yıldızlarının da furyaya katılmasıyla, yıllardır bir tabu olarak görünen sakal bir anda moda haline dönüştü. 

Türkiye’de Osmanlı dizilerinin de etkisiyle neredeyse sakal bırakmayan erkek kalmadı. Araştırmalara göre ABD'de her üç erkekten biri, Avrupa'da ise iki erkekten biri sakal bıraktı.

Bu yeni trend, sakal ekimini de gündeme getirdi. Konu ile ilgili açıklamalar yapan Istanbul Health Travel Saç Ekim merkezi sahibi Safiye Kurt, 2014 yılında 200 hastada sakal ekimi operasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi. Kurt, Meksika’dan kliniklerine başvurup sakal ekimi yaptıran hastalarının bile olduğunu belirtti.

Sakal ekiminin sadece köselik için değil, yanık ve yaralanmalar sonucu oluşan izleri kapatmak için de yapılan bir estetik uygulama olduğunu vurgulayan Safiye Kurt, "Avrupalılar sakal ve bıyık ekiminde daha doğal bir görüntüyü tercih etmelerine rağmen, Ortadoğulu daha gür sakal ve bıyık tercih ediyor. Aynı durum Türk erkeği için de geçerli” şeklinde konuştu.

Sakal Ekimi Nasıl Yapılıyor?

Safiye Kurt, sakal, bıyık ve favori ekimi hakkında şu bilgileri verdi:

"Bıyık sakal favori ekilecek bölgeye enseden alınan saç kökleri nakledilir. Sakal, bıyık favori ekimlerinde sadece FUE yöntemi uygulanmalıdır. Çünkü FUT yönteminde sonuçlar tatmin edici değildir. 0,6-0,7 mm lik punchlarla saç köklerinin alınması gerekmektedir. FUE yöntemi ile ense bölgesinden alınan saç kökleri bıyık, sakal ve favori bölgelerine ekilir. Bu işlem profesyonel ve tecrübeli ekip tarafından yapılmalıdır. Yüz bölgesinde ekimlerinin açısı önemlidir.

3 haftadan sonra ekilen sakal ve bıyığın bir kısmında geçici bir dökülme olabilir. Geçici dökülmeden 4-6 ay sonra dökülenlerin tamamı yeniden çıkar. Kıl kökündeki kalite artışı 2 yıla kadar devam eder."

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe