Bir Kereden Bir Şey Olur!

0
PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık’tan Uzman Psikolog Emine Demirkale, gençleri ve ailelerini madde bağımlılığının risklerine karşı uyardı: “Bir kereden bir şey olmaz demeyin. Bir kez bile uyuşturucu ya da uyarıcı madde alındığında kişinin bağımlı olma riski var!”

Uzmanlar hem gençleri hem de ailelerini madde bağımlılığının risklerine karşı uyardı: “Bir kereden bir şey olmaz demeyin. Anlık keyif için hayatınızı karartmayın!”

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığının ‘bir kereden bir şey olmaz, dene’, ‘çok iyi gelecek’ gibi telkinlerle ortaya çıktığına dikkat çeken PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık’tan Uzman Psikolog Emine Demirkale, “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeler alındığı ilk andan itibaren sinir sistemini etkiler. Bir kez kullanımda bile kişinin bağımlı olma riski vardır” dedi.

Herkesin madde bağımlılığı riskiyle karşı karşıya olduğunu ama özellikle fizyolojik ve psikolojik problemleri olan kişilerin uyuşturucu veya uyarıcı maddelere daha fazla yöneldiğini ifade eden Demirkale, şöyle devam etti: “Problem çözme becerilerinin gelişmemesi, olumsuz benlik algısı, sorunlu aile yaşantısı gibi birçok travmatik faktör bağımlılık riski oluşturuyor. Sorunlarla baş etme ya da sorunlardan uzaklaşma isteğiyle uyuşturucu ya da uyarıcı maddeye yönelmek beraberinde büyük zararlar getiriyor.”

Madde bağımlılığının bireye fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden zarar verdiği gibi ailesi ve yakın çevresini de derinden etkilediğine dikkat çeken Uzman Psikolog Emine Demirkale, şu önerilerde bulundu: “Madde bağımlılığı tıbbi ve psikolojik müdahalelerle tedavi edilmeli. Tedavinin başarılı olabilmesi için de öncelikle bireyin tedaviyi kabul etmesi ve tedaviye düzenli olarak devam etmesi gerekir. Bu süreçte psikoterapi önemli bir yöntemdir. Psikoterapi ile aile ve bireye psikolojik destek sağlanarak bireyin topluma etkin bir birey olarak geri kazandırılması sağlanabilir.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe