Yanlış alışveriş obeziteye yol açıyor...

0

Yağlı, şekerli, gazlı hazır gıdalar obeziteyi tetikliyor. 

Uzman Diyetisyen Işın Sayın "Alışveriş sırasında abur cuburların satıldığı reyonlara uğramayın, yolunuzu değiştirin. Özellikle yanınızda çocuklarınız varken alışveriş konusunda daha da dikkatli olun. Abur cubur raflarının sonu obezitedir" dedi.

Çocukların harçlıklarını nereye harcadığını kontrol edin.
Uzman Diyetisyen Işın Sayın "Her geçen gün artan obez çocuk sayısı, dikkatimizi çekiyor.Zannedilenin aksine, genlerin sorumlu tutulduğu durumlarda bile obezite önlenebilir. Bu doğrultuda okul kantinleri için toplu mücadele gerek. Çocuklarımıza verdiğimiz harçlıkların da nereye harcandığını çok nazikçe kontrol edin. Alışveriş konusunda ona doğru yol gösterin. Tek başına alışveriş yaparken neleri tercih etmesi gerektiğini öğretin." şeklinde konuştu.

Abur cubur reyonlarını pas geçin…
Sayın "Çocuklarımızla gıda alışverişine çıktığımızda, ambalajlı abur cuburlar, çikolata, hamur işleri, kızarmış patates, paketli cipsler, şekerli gazlı meşrubatları satın alıp evde, hep birlikte tv karşısında bunları tüketiyor olabilirsiniz. Size önerim, abur cubur raflarının ve dükkanlarının önünden geçmeyin. Yolunuzu değiştirin. Görürseniz alışveriş sepetine atarsınız. Sepete giren, mutfakta görünür yerde durur. Ortalıkta duranı ise, bitene kadar gidip gelip yersiniz. Televizyon karşısında hep beraber yersiniz, misafiri bahane edip yersiniz, «çocuk için aldım» der, yine yer, ailecek zehirlenirsiniz. Abur cubur raflarının önünden geçerseniz, sonuç obezitedir: Geçmiş olsun.

Zaaflarınız çocuklarınızın da zaafı olabilir. Onların birer fotokopi makinesi olduğunu unutmayın. Kendi alışkanlıklarınızı gözden geçirmenizde mutlaka yarar var. Onun karşısında abur cubur yerken bir düşünün; onun obezite durumunu şikayet şansınız kalır mı? Kendiniz göstererek yerken, çocuğunuza yasaklayabilir misiniz? Onu, sizi kopyaladığı için suçlayabilir misiniz?"

Sadece genler sorumlu değil…
Uzm Dyt. Işın Sayın anne babaların genlerden önce kendilerini sorumlu tutması gerektiğinin altını çizerken "Tamamen genleri sorumlu tutmak doğru değil. Ebeveynlerin alışkanlıkları, çocuklara sirayet etmektedir. Mutfak alışkanlığınızı, alışveriş alışkanlığınızı gözden geçirmeli, çocuğunuzun sorumluluğunu almalısınız. Önce kendinizi, sonra genlerinizi sorgulayın. Böylece çocuklarınızı kurtarabilirsiniz." dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe