Adet Sancılarına Doğal Çözüm

0
Her ay korkulu rüya gibi gelen bu dönem, vücut için bir hediye olsa da beraberinde getirdiği çok sayıda belirti nedeniyle çekilmez bir hal alabiliyor. Bu belirtilerin başında ağrılı kramplar, bulantı, şişkinlik, baş ağrısı ve sırt ağrısını sıralayabiliriz. 

Vücudu yoran bu belirtiler nedeniyle güçsüz ve yorgun kalınabileceğini vurgulayan Diyetisyen Danem Apa Doğan, özellikle kış aylarında artan adet sancısı ve şikayetlerinin azalmasına yardımcı olacak doğal yiyecek ve içecekleri sıraladı;

SU
Günde 2,5-3 litre su tüketimi özellikle adet dönemlerindeki şişkinlik ve kramplara karşı etkili olur. Krampların şiddetini azaltır. Özellikle bu dönemde artan tatlı isteğine karşı koyabilmek için su içimini arttırmalı ve şeker dengesini sağlayabilmek için su şişenizin içine 1 çubuk tarçın koyarak denemelisiniz.

BALIK
Omega 3 yağ asitleri ve D vitamini yönünden zengin somon gibi yağlı balıklar adet sancılarının azalmasına yardımcı olur. Her iki besin öğesi de kramp ve sancıların azalmasında etkilidir. Şişkinlik şikayetinin de azalması için kızartma yapmaktan kaçınmalı fırında buğulama veya ızgara yöntemlerini seçmelisiniz. Ayrıca balığın yanında yapacağınız havuçlu bir salata da yine krampları etkisizleştirmek için çok etkili olacaktır.

ANANAS
Sulu olması ve tatlı tadıyla ananas krampların azalmasında, ödemin giderilmesinde en etkili besinlerin başında geliyor. Özellikle adet dönemi şişkinliklerinin giderilmesi için her gün kullanırsanız adet dönemi şikayetlerinizin azaldığını görebilirsiniz.

BİTKİ ÇAYLARI
Yeşil çay, kırmızı meyve çayları, tarçın portakal çayı ve nane limon çayı, adet süreci içinde değişen tüm vücut fonksiyonlarınızın düzenli şekilde çalışmasını sağlayacaktır. Yeşil çay ödem oluşumunu azaltır ve metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Kırmızı meyve çayları (ahududu, kuşburnu, kızılcık, yaban mersini vb.) ise içeriğindeki antioksidan kapasitesi ile rahatlatıcı etki gösterir ve kramp şikayetlerini azaltır. Tarçın portakal çayı artan tatlı isteğinizi bastırmada en etkili bitki çaylarının başında gelir. Nane limon çayı ise şişkinlik, gaz ve bulantı şikayetlerinizin azalması için yine içmeniz gereken çaylar arasındadır. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken nokta güvenilir kaynaklardan elde edilen, saklama ve üretim koşulları belli olan çaylardan tercih etmeniz olmalıdır.

BİTTER ÇİKOLATA
Tatlıya en çok ihtiyaç duyduğumuz adet döneminde yine doğru tercihler ile tatlı atağınızı bastırabilirsiniz. Kalori değeri yüksek tatlılar yerine yiyeceğiniz 20 gram bitter çikolata sizi mutlu ederken antioksidan etkisi ile kasların gevşemesine, rahatlamaya ve ağrıların azalmasına destek olur.

MUZ
Egzersiz öncesi kramp oluşumunu engellemek için verdiğimiz muz aynı şekilde adet sancı ve kramplarının azalması için de en çok tavsiye edilen besinlerin başındadır. Adet döneminde yiyeceğiniz 1 muz kramp şikayetlerinizi ne denli azaltıyor takip edebilirsiniz.

TARÇINLI SÜT
Sabahları içeceğiniz tarçınlı ılık süt, kalsiyumun etkisi ile kramplara karşı etkili olacaktır. Tarçın ile tatlandırdığınız sütünüz tatlı atağınızın oluşmasını engeller. Eğer süt içtiğimde şişkinlik şikayetim artıyor diyorsanız laktozsuz süt deneyebilirsiniz.

EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN
Her zaman olduğu gibi adet döneminde de egzersizi ihmal etmemek çok önemli. Gün içinde orta tempoda yürüyüşler yaparak kaslarınızın rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.

Beslenmenizde yaptığınız doğru tercihler ile yaşamınızın her dönemini kaliteli yaşayabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe