Mobilya Seçiminin Püf Noktaları

1
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), uzun ömürlü ve kaliteli mobilyalara sahip olabilmek için satın alırken dikkat edilmesi gereken püf noktalarını açıkladı. 

Yeni evlenecek çiftlere ve evini yeniden dekore etmek isteyenlere çok önemli ipuçları veren MOSDER, mobilya seçerken ergonomiye, evin büyüklüğüne, satış sonrası servislerine ve sağlıklı malzeme kullanımı konularına dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Marka Güvenilirliği ve Satış Sonrası Hizmete Dikkat

Tercih edilen mobilyanın; tüketicinin sağlığına, güvenliğine önem veren ve çevreye karşı saygılı üretim yapan güvenilir marka olmasına öncelikle dikkat edilmeli. Firmanın satış sonrası servis ve yedek parça hizmetlerine de dikkat edilmeli.

Ergonomi Tercih Sebebi Olmalı

Kalitenin ön planda olduğu mobilya tasarımlarında, ergonomi de aranan özellikler arasında olmalı. Özellikle ofis mobilyası ve ev mobilyası oturma gruplarında, sırtı kavrayan ve boşluk bırakmayan, “ergonomik” mobilyalar tercih edilmeli.

Ev Ölçülerine Dikkat Edilmeli

Özellikle yeni evlenecek çiftlerin mobilya satın alırken yaptığı en büyük hatalardan biri mobilyaları beğenme aşamasında evlerinin ölçüsünü dikkate almamaları. Renk, kumaş, ahşabına karar verirken ev ölçülerinin de bilinmesi gerekiyor.

Sağlığa Zararlı Kimyasallar İçermemeli

Mobilyada kullanılan malzemelerin sağlığa zararlı olabilecek kimyasallar taşımamasına dikkat etmek büyük önem taşıyor. Örneğin, yonga levhada “E1 özelliği”, kumaşta “ftalat free” özelliği, boyalarda “ağır metal” içeriği olmaması, tutkallarda kanserojen madde kullanılmadığı bilgisinin mobilya satın alırken öğrenilmesi gerekiyor.

Ahşap Kalitesi Es Geçilmemeli

İş kalitesi, mobilya türü ve tarzına göre seçilecek ağaç değişkenlik gösterebilir. Türkiye’de gürgen, dişbudak daha çok tercih ediliyor. Ahşap ağırlıklı bir mobilya alırken ahşaptan anlayan birinin fikrine başvurmakta fayda var.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

1Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. En önemlisi aslında ev ölçüleri sonra bizim gibi hiçbir yere sığdıramazsınız.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe