Türkler tatildeyken ‘daha iyi biri’ olmaya karar veriyor

0
Araştırma sonuçlarına göre tatile çıkmak hayata dair planlarımızı ciddi ölçüde şekillendiriyor. Tatildeyken en çok aldığımız kararlar ise spora başlamak, daha iyi bir insan olmak ve işteki verimliliğimizi artırmak. Çocuk sahibi olmak veya eşimizden boşanmak da verdiğimiz aldığımız kararlar arasında!

Tatil planlarımız netleşiyor ama peki tatile çıkmak hayatımızda neleri değiştiriyor? Tatildeyken en çok hangi kararları alıyoruz? Seyahat arama sitesi momondo, bu soruları Türk tatilcilere yöneltti ve birbirinden ilginç yanıtlar aldı. Araştırmanın en çok dikkat çeken sonuçları ise şöyle:

TATİL DÖNÜŞÜ SPORA BAŞLIYORUZ

Katılımcıların yüzde 30’u, tatil dönüşü daha aktif bir hayata adım atmaya ve spora başlamaya karar veriyor. Bu oranın en yüksek olduğu grup 23-35 yaş grubuyken, daha aktif bir hayata en az sıcak bakanlar 56-65 yaş grubundaki tatilciler.

İYİ BİR EŞ, İYİ BİR ARKADAŞ OLMA KARARI

Yüzde 22’miz tatile çıktığında geçmişte yaptığı hatalarla yüzleşiyor ve dönüşte daha iyi bir arkadaş, eş veya ebeveyn olacağını söylüyor. Bu kararı en çok alanlar 36-55 yaş grubundakilerken, 56-65 yaş grubundakilerin yalnızca yüzde 7’si kendini değiştirmeye sıcak bakıyor.

İŞTE VE OKULDA VERİMLİLİĞİMİZ ARTIYOR

Tatildeyken en sık verdiğimiz bir başka karar ise işimize veya okulumuza daha çok önem vermek oluyor. Her 100 kişiden 18’i, tatile çıktığında bu yönde kararlar alıyor.

ERKEKLERDE ARABA DEĞİŞTİRME İSTEĞİ ARTIYOR

Yüzde 10’umuz yeni bir araba almaya karar veriyor; erkekler özelinde incelendiğindeyse oran yüzde 12’ye çıkıyor.

ÜLKE VE İŞ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERİYORUZ

Tatildeyken yüzde 10’umuz başka bir ülkeye taşınmaya karar verirken, yüzde 8’imiz ise iş değiştirmeye karar veriyor. İş değiştirme isteği 23-35 yaş grubunda zirveye çıkarken, hem iş değiştirme hem de başka ülkeye taşınma isteği erkeklerde kadınlara göre daha fazla.

100 KİŞİDEN 8’İ ÇOCUK YAPMA KARARI ALIYOR

Araştırmanın en ilginç sonuçlarından biriyse, katılımcılardan yüzde 8’sinin tatile çıktığında çocuk sahibi olmaya karar vermesi. Bu oran, 23-35 yaş grubunda yüzde 11’e kadar çıkıyor.

GENÇLER ARASINDA BOŞANMA ORANI YÜKSELİYOR

Diğer yandan katılımcıların yüzde 2’si tatilde eşinden boşanmaya karar veriyor. Boşanmaya en çok karar verenler ise 18-22 yaş grubundaki genç çiftler. Bu gruptakilerin boşanma kararı alma sıklığı, 23-35 ve 26-55 yaş grubundakilerin tam iki katı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe