Yeniden Bağlanmak için Önce Bağlantıyı Kes

0
Durex öncülüğünde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre çiftlerin yüzde 40’ı, mobil teknolojiler yüzünden seks yapmayı erteliyor. Katılımcı çiftlerin üçte biri ise telefonlarını cevaplamak için sekse ara verdiklerini belirtiyor. Araştırmadaki bulgular ile yola çıkan Durex, duygusal videosu ile teknolojide yeni bir dönem başlatıyor.

İlişki uygulaması Siren Mobil işbirliğinde hayata geçireceği dijital buluşu ile gündeme gelen, dünyanın bir numaralı cinsel sağlık markası Durex, çiftlerin cinsel hayatını tamamıyla değiştirmesi beklenen akıllı telefon teknolojisini açıkladı: “Kapatma” Tuşu.

Aşk hayatlarını hareketlendirmek isteyen gönüllü çiftlerin, bu teknolojiyi deneyimledikleri görüntüleri içeren video asıl cevabın çok basit bir işlemde gizli olduğunu gözler önüne seriyor.



Yayınlanması ile birlikte sosyal mecralarda büyük ilgi gören video, bu teknolojiyi deneyen gönüllü çiftlerin duygusal yolculuğuna tanıklık ederek, teknolojinin günümüz dünyasını nasıl esir aldığını gösteriyor. Dünyanın bir numaralı prezervatif markası Durex’in öncülüğünde Durham Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen araştırma ise yaygın teknoloji kullanımının, çiftlerin cinsel hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini ortaya koyarken, cinsel birlikteliklerin yarıda kesilmesi ve ilişkilerde gerginlikler gibi sonuçlara sebep olduğunu da vurguluyor.

Durham Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Merkezi’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre katılımcıların yüzde 40’ı, akıllı telefon veya tablet gibi teknolojiler yüzünden seks yapmayı erteliyor veya gelen mesajları cevaplamak için cinsel aktiviteyi hızlıca bitirmeye çalışıyor. Bunun yanı sıra katılımcı çiftlerin üçte biri ise telefonlarını cevaplamak için sekse ara verdiklerini doğruluyor.

Özel hayatlarda ve ilişkilerde teknolojinin büyük bir rolü olduğunu vurgulayan Durex Uluslararası Marka Değeri Müdürü Ukonwa Ojo, “Cinsel hayatlarımızı iyileştirmek için teknolojiden nasıl faydalanabileceğimizi araştırırken, en etkili yolun aslında en basit olanı olduğunu gördük. Sayısız uzmanla ve akademisyenle görüştük; pek çok insanla röportaj yaptık ve sonucunda çok basit bir çözüme vardık. Yeniden bağlanmak için önce bağlantıyı kesmek gerekiyor. 28 Mart Dünya Saati etkinliğine yaklaştığımız bu dönemde, kampanya ve filmimize gösterilen ilgi bizi daha da çok teşvik ediyor. Bu kampanyanın, çiftlerin birbirlerine yeniden bağlanmaları için önemli bir adım olacağını umuyoruz” dedi.

Projenin uygulanmasında çok önemli bir yere sahip olan Siren Mobil’in CEO’su ve girişimci Susie Lee teknolojinin hiçbir zaman bireysel insan ilişkisinin yerine geçemeyeceğini vurgularken, “Gerçek kimya ancak yakınlaşma sonucu doğar. Hayatlarımızı büyük ölçüde kolaylaştırdığı için teknolojiye ihtiyacımız var. Bu şekilde eski arkadaşlarımızla yeniden iletişime geçebiliyor, daha geniş sosyal gruplara ulaşabiliyor ve yeni insanlarla tanışabiliyoruz. Ancak, yatak odasında akıllı telefonlara ya da tabletlere değil gerçekten birbirimize odaklanmayı öğrenmeliyiz” şeklinde konuştu.

Durham Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Cinsellik Merkezi Eş-Direktörü Dr. Mark McCormack ise teknolojinin hayatlarımızda devrim yarattığını ve akıllı telefonların, romantik ilişkilerin başlaması ve sürdürülmesinde önemli bir yere sahip olduğunu vurguluyor. McCormack, “Araştırma sonuçları ve Durex’in videosu, teknolojinin çok daha derin bir boyutta ilişkileri tükettiğini ortaya koyuyor. Teknoloji, hayal edilenden çok daha fazla yollarla yatak odalarına girmiş durumda. Çoğu zaman bunun faydaları olsa da teknolojinin varlığı ilişkilerde ciddi hasarlara yol açabiliyor” diye ekliyor.

Araştırmada öne çıkan söylemler:
• “Eşim ilk iPhone’unu aldığında, telefondan evliliğimizdeki üçüncü şahıs olarak bahseder; ondan nefret ederdim. Hep aramızda otururdu; şimdi ise birçok insanın adeta üçüncü kolu haline gelmiş durumda.”
• “Bazen yatakta iken ben Facebook’ta, erkek arkadaşım ise bir spor uygulamasında geziniyor
oluyoruz. Sonra fark ediyoruz ki aynı yataktayız; ama aslında bambaşka dünyalarda yaşıyoruz.”
• “Sevişmek istiyorum; ama erkek arkadaşım bunu fark edemiyor çünkü telefonuyla ilgileniyor.”
• “Geçtiğimiz birkaç ay, kız arkadaşıma, yatak odasında telefonunu kullanma yasağı koydum. Şimdi yatak odasını sadece seks ve uyku için kullanmaya çalışıyoruz.”
• “Yalan söylemeyeceğim; kız arkadaşım teknolojiye tapıyor ve telefonunu çok seviyor. Bazen telefonuyla sanki bir ilişki yaşıyormuş gibi; asla ondan ayrı kalmıyor.”
• “Hiç sevişmeyi ertelemedim; ama sevişmeyi çabuk bitirip işime dönebilmek için orgazm taklidi yaptığım oldu.”
• Katılımcıların yüzde 40’ı seks yapmayı teknoloji nedeniyle erteliyor.
• Katılımcıların üçte biri cinsel ilişki sırasında çalan telefonlarını açıp cevap veriyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe