Erkekler yatakta ne istemez?

0
Yatakta her zaman erkeklerin ne istediğine odaklanırsanız sevmediklerini gözden kaçırabilirsiniz. Bir erkek yatakta ne istemez sorusunun cevabını bulduğunuzda mutlu bir cinsel yaşam sizi bekliyor olacak!

Erkeklerin her zaman her koÅŸulda cinselliÄŸi düşündüğünü sanırız... Her zaman nazlanan taraf olarak onların ne istediklerini ne istemediklerini çok da ciddiye almayız. Oysa erkekleri de cinsellikten soÄŸutan, partneriyle birlikte olmaktan kaçındıkları durumlar vardır. Erkek olmak demek her zaman cinselliÄŸe hazır olmak demek deÄŸildir. Partnerinizi mutlu etmek istiyorsanız neleri sevmediÄŸini öğrenmekle iÅŸe baÅŸlayabilirsiniz. Uzman Klinik Psikolog Nevin Işık Demirli, “Kadınlar cinsel iliÅŸkide erkeklerin her zaman istekli ve cinselliÄŸe hazır olacağını düşünüyor. Bu düşünce nedeniyle erkeklerin istedikleri zaman cinsel iliÅŸkiye girebileceklerine inanıyorlar. Oysa erkekler, partneri her istediÄŸinde erekte olamayacağından kaygılanabiliyor ve bu endiÅŸe erkeÄŸin cinsel iliÅŸkiden kaçmasına neden olabiliyor" diyor.

İşte erkekleri yataktan kaçıran nedenler!

DUYGUSAL SORUNLAR
Biz kadınlar her zaman duygusal olduÄŸumuzu erkeklerin bizim kadar düşünceli olmadığını söyler dururuz. Bize göre erkekler için evde yaÅŸanan sorunlar, duygusal çıkmazlar yataÄŸa girene kadardır. YataÄŸa girdiklerinde tüm sorunlar biter. Oysa sanılanın aksine erkekler iliÅŸkide yaÅŸanan duygusal sorunlardan etkileniyor. Bu sorunlar erkeÄŸin de cinselliÄŸe kendini vermesini ve haz almasını zorlaÅŸtırıyor. Partnerine karşı olan isteÄŸini ve tutkusunu azaltıyor. Uzman Klinik Psikolog Nevin Işık Demirli, “Ä°liÅŸkide duygusal sıkıntılarını partnerine karşı dışa vuramayan erkek, cinsel iliÅŸki sırasında edilgen bir ÅŸekilde bunu dışa vuruyor. Adeta kızgınlığını bu ÅŸekilde çıkartıyor, partnerine ceza veriyor” diyor.

UTANGAÇ KADINLAR
Özellikle kapalı toplumlarda kadınlar erkeklere oranla daha tecrübesiz olabiliyor. Tecrübeli olduÄŸunda ise erkeÄŸin yanlış anlayacağını düşünerek cinselliÄŸi yaÅŸamayı bildiÄŸini saklayabiliyor. Oysa erkekler sadece yatakta uzanan ve her ÅŸeyi erkekten bekleyen kadınlarla birlikte olmaktan hoÅŸlanmıyor. Ne kadar tecrübesiz olursanız olun cinselliÄŸin duygularla yaÅŸandığını unutmamalı ve erkeÄŸinizi mutlu etmek için siz de çaba harcamalısınız. Uzman Klinik Psikolog Demirli, “Kadınların önemli bir bölümü cinsel iliÅŸki sırasında pasif ve hareketsiz kalıyor ya da seviÅŸmeye çok az katılıyor. Erkekler ise partnerlerini etkileyebildiklerini, uyarabildiklerini ve tatmin edebildiklerini görmek istiyor. EÅŸinin yanıtsızlığı erkeÄŸin uyarılmasını ve isteÄŸini aksatıyor. Cinsellik sırasında aktif rol almayan kadın, erkeÄŸin alacağı doyumu azaltabiliyor. Bu uzamış doyumsuzluklar sonunda erkeÄŸin de cinsel isteÄŸinde azalma olmasına yol açıyor” diyor.

BAÅžARISIZLIK KORKUSU
Erkekler çocuk yaÅŸtan itibaren cinsellik konusunda baskıyla büyüyor. Çocukken annesinden ‘sen erkeksin’ cümlesini duyan erkek, büyüdükçe erkekliÄŸini kanıtlamanın yolunun cinsellikten geçtiÄŸini düşünmeye baÅŸlıyor. Bu da yatakta en iyi olma, baÅŸarısızlığı kabul etmeme olarak kendini gösteriyor. Uzman Klinik Psikolog Demirli, baÅŸarısız geçen bir cinsel iliÅŸkiden sonra erkeklerin tekrar iliÅŸkiye girme konusunda endiÅŸe yaÅŸayabileceÄŸini belirtiyor. Bazen tesadüfi bir sertleÅŸme zorluÄŸu baÅŸarısızlık korkusuna yol açabiliyor. Bir sonraki iliÅŸkide aynı sorunun tekrar etmesi endiÅŸesi ise iliÅŸkiden kaçmaya neden olabiliyor. Aynı kiÅŸiyle aynı sorunu yaÅŸayabileceÄŸini düşünen erkek, partnerinden soÄŸuyabiliyor.

TEMÄ°ZLÄ°K
Erkekler de kadınlar gibi cinsel yaşamda temizliğe önem veriyor. Cinsel ilişki sırasında alınan kötü kokular erkekleri cinsellikten soğutmaya neden olabiliyor. Temizliğe önem veren erkekler, bakımsız kadınlarla birlikte olmaktan hoşlanmıyor. Erkeğin, kadının yeterli kişisel bakım ve temizliğe sahip olmadığını düşünmesi cinsel ilişkiden kaçmasına neden oluyor. Partnere karşı çekicilik kaybı, kadının fiziksel özelliklerinde yıllar içerisinde gerçekleşen değişimler de eşin eskisi kadar uyarıcı bulunmaması erkeğin cinsel isteksizliğine yol açıyor. Bu nedenle yatağa girmeden önce mutlaka duş almaya dikkat etmek, tüylerden arınmak ve yatak dışında da bakımlı olmak önem taşıyor.

CÄ°NSEL MÄ°TLER
Dışarda uslu yatakta yaramaz kadınları seven erkekleri yataktan soğutan en önemli nedenlerden biri de cinselliği ayıp olarak gören kadınlar oluyor. Çünkü erkekler yatakta sürekli kendisine huzursuzluk veren, onu yapma, bunu yapma diyen bir kadınla birlikte olmayı arzu etmiyor. Birlikte olduğu kadının cinsel mitlerinin olması, ilişki sırasında sürekli olumsuz geri bildirimler vermesi, cinselliğin spontanlığını bozduğu için erkeğin cinsel ilişkiye olan isteğini azaltabiliyor.

Ä°LK TECRÃœBE
Kadınların en çok ÅŸikayet ettiÄŸi konulardan biri de ilk yaÅŸanan cinsel deneyimden sonra erkeÄŸin ilgisinin azalması. Erkekler için ilk birlikte olma anı önem taşıyor. Erkek eÄŸer ilk deneyimden memnun kalmadıysa bir daha cinsel birliktelikten kaçabiliyor. Ayrıca Uzman Klinik Psikolog Nevin Işık Demirli, “Bir partnerle ilk kez iliÅŸkiye giriyor olmak erkekler için de kaygı verici oluyor. Çünkü erkek partnerini memnun etmek istiyor ve cinsel yönden tanımadığı, nelerden haz aldığını bilmediÄŸi bir kadını iliÅŸki sırasında nasıl memnun edeceÄŸini tam olarak bilmediÄŸi için kaygı duyabiliyor, ereksiyon problemleri yaÅŸayabiliyor” diyor. Böyle bir deneyimden sonra da erkek yataÄŸa girmekten kaçabiliyor.

BABA OLMAK
Erkekler de kadınlar gibi çocuk sahibi olduktan sonra cinsellik konusunda endişeler ve değişimler yaşayabiliyor. Eşinin doğumuna girmek erkek üzerinde travmatik bir etki bırakabiliyor. Erkeklerin bu durumu rahatsız edici bulmaları sebebiyle, kadına olan cinsel uyarılmalarında azalma gözlenebiliyor. Erkeklerin ilişkinin ilerleyen dönemlerinde eşlerini anne gibi görmeye başlamaları nedeniyle cinsel isteklerinde ve uyarılmalarında da azalma gerçekleşebiliyor. Bu özellikle kadının anne olmasından ve bu role girmesinden sonra artış gösteriyor.

BU SEBEPLERE DÄ°KKAT
• Ä°ÅŸ kaybı, eÅŸ kaybı, ekonomik sorunlar cinsel iliÅŸki anında konsantrasyonu bozacağı için erkekler ereksiyon problemi yaÅŸayabiliyor.
• Ä°liÅŸkiye girmeden önce kadın baÅŸka ÅŸeylerle ilgileniyorsa, mail okumak-oyun oynamak gibi erkeÄŸin cinsel isteÄŸi azalabiliyor.
• Duygusal baÄŸlılık ve yakınlığa girmekten kaygı duyan erkekler, iliÅŸkinin ilerlemesinden sonra bu kaygılarla birlikte cinsel iliÅŸkiye girmekten kaçabiliyor.
• ErkeÄŸin kendine olan güveni partnerine verebildiÄŸi cinsel hazla artıp azalıyor. Bu sebeple zor orgazm olan kadınlar erkeÄŸin kendine olan güvenini azaltıyor bu da cinsel iliÅŸkiden soÄŸumasına neden oluyor.
• Seyrek de olsa çocuk sahibi olmayı istememek cinsel iliÅŸkiye girmekten kaçınmaya yol açıyor.
• Erkekler kadınlara göre daha az çekiciliklerini yitirme endiÅŸesi duyuyor. Ancak az da olsa bazı erkeklerde yaÅŸlanmayla birlikte performanslarının azalmasıyla yüzleÅŸmemek için cinsel iliÅŸkiden kaçınma ve isteksizlik ortaya çıkabiliyor.
• Depresyon, anksiyete bozuklukları gibi psikiyatrik rahatsızlıklar erkekte cinsel isteksizliklere yol açıyor.
• Erkekler birbirlerinden ve pornografik malzemelerden gerçek dışı birçok ÅŸey öğreniyor. Kendi gerçeÄŸi ile doÄŸru zannettiÄŸi arasındaki uyumsuzluk yetersizlik duygularına ve performans anksiyetesine yol açarak sertleÅŸmeyi engelleyebiliyor.
• Aldatılma veya partnerin sadakatinden kuÅŸkulanılması, öfke-kızgınlık yanında yetersizlik kaygılarını da harekete geçirerek cinsel isteÄŸi azaltıyor. Bazen bu düşünceler gerçek olmadığı halde, erkek yetersizlik duygusu hissedebiliyor.
• Erkekler de dokunulmak, ilgi görmek istiyor. Yatakta kendisine yeteri kadar ilgi göstermeyen, isteklerini yerine getirmeyen kadınlar, erkeklerin o kiÅŸiyle cinsellik yaÅŸamasını engelliyor.

NE YAPMALI?
• Her kadın yatakta öpülmek, dokunulmak, kısacası önce seviÅŸmek istiyor. Fakat bu durumun sadece kadınlar için deÄŸil erkekler için de geçerli olduÄŸunu unutmamak gerekiyor. ErkeÄŸinizi mutlu etmek için hoÅŸlandığı ÅŸeyleri yapmalı, ona dokunmalısınız.
• Yatakta her ÅŸeyi partnerinizden beklememelisiniz. Ona nelerden hoÅŸlandığınızı açıkça söyleyerek onu yönlendirmelisiniz. Zevk aldığınızı ona göstermeli ve onun da zevk alması için elinizden geleni yapmalısınız.
• Yatakta utangaç kadın olmaktan vazgeçmelisiniz. EÄŸer içinizden çığlık atmak geliyorsa kendinizi tutmamalı ve bundan utanmamalısınız. Bazı kadınlar orgazm olmaktan bile utanıyor. Oysa orgazm olmanız erkeÄŸinizi daha çok tahrik edecektir.
• SeviÅŸmeye hazırlanmalısınız. Her erkek seksi iç çamaşırlarından, tahrik edici konuÅŸmalardan hoÅŸlanıyor. Bu nedenle arada sevgilinize süprizler yapmalı, seksi iç çamaşırlarıyla, farklı fantezileri gerçekleÅŸtirmelisiniz.
• Sizden yapmak istemediÄŸiniz bir ÅŸeyi istediÄŸinde ona aşırı tepkiler vermek yerine neden istemediÄŸinizi anlatmalı ve istediÄŸi baÅŸka ÅŸeyleri yapabileceÄŸinizi ona göstermelisiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !