Kadınları evliliğe ikna etmenin pratik kuralları

0
“Kadın olmasaydı dünyada hayatın neşesi kalmazdı” demiş Mevlana Celaleddin Rumi. Kadın, neşe verir, hayat verir, can verir. 

Bir canı dünyaya getiren kadındır, annelik içgüdüsüyle çocuklarını koruyup kollayan, evine bakan, sadakatli ve sevecen bir varlıktır kadın. Sevmek ister ve sevilmek, sahiplenilmek ister. Ancak kadınların erkeklerden bekledikleri farklıdır. Bir kadını evlilik masasına getirene kadar, uzun bir süreç geçmesi lazım. Özellikle mutlu ve uzun soluklu bir evlilik isteyenler için kadın, aceleye gelemeyen bir canlıdır.

Kimisinin katı kuralları vardır
Kadınları evliliğe ikna etmenin genel geçer yolları ve kuralları yoktur. Çünkü her kadın farklı özelliklere, farklı duygu dünyasına sahiptir. Kadının sosyal statüsü, yaşı, yaşadığı yer, ilgi alanları, duygusal özellikleri eş seçimini etkilemektedir. Kadınların kimisinin duygusal hayatında, evleneceği kişiyi seçme konusunda mantığı önde gelir, kimisinin de duyguları. Kimisinin katı kuralları vardır.

Kendisinden daha düşük gelirli biriyle evlenmek istemez, yaşadığı yer aynı ya da yakın olmalıdır.

Okuma düzeyi ve kültür seviyesi eş olmalıdır gibi. Duygusal yanı ağır basan kadınlarda ise tek gerçek sevgidir. Aşık olduktan sonra, evleneceği erkeğin yaşı, okuma düzeyi, mesleği önemli değildir. İşte karmaşık yapıya sahip olan kadınları etkileyip nikah masasına oturtmak düşünüldüğü kadar kolay değildir. Erkeklere sevdiklerini evlenmeye ikna etmek için şu tavsiyeler verilebilir:

Güzel sözlerle rahatlatmaya çalışın
Kadın her şeyden önce sevdiğine güvenmek ister. Güven ilişkideki en önemli unsurdur. Evlenmek istediğiniz kadına karşı dürüst olun. Onlara asla yalan söylemeyin.

Sevdiğinize evlilikte acının, sevincin, yokluğun ve varlığın kısacası her şeyin müşterek olduğunu hissettirin. Çünkü kadınlar evlilikte kendilerine yüklenecek sorumluluktan korkarlar. Anne olup çocuğuna bakmak, yemek ve temizlik yapmak, evin tüm işlerini üstlenmek düşüncesi bile, kadına özgürlüğünü kısıtlamak gibi gelir. O yüzden sevdiğinizi yerine getireceğiniz güzel sözlerle rahatlatmaya çalışın.

Evliliğe sıcak bakmasını sağlayabilirsiniz
Kadınlar kendisini sahiplenen, biraz kıskanan ve yanında huzur bulacağı erkeklerle evlenmek isterler. Aşırı kıskançlık kadını bunaltır, hiç kıskanılmamak ise sevilmediğini düşündürür. Sevdiğinizi sahiplenerek, geleceğe dair hayalleri beraber kurarak, evcimen olduğunuzu ona göstererek babalık vasıflarını taşıdığınıza dair izlenimler kazandırabilir, evliliğe sıcak bakmasını sağlayabilirsiniz.

Bir de kadın, hayatını güvence altına almak ister. Evlenmeden önce, mesleki yaşantınızı düzene koyup, düzenli bir gelire sahip olursanız eş adayının ve ailesinin evliliğinize daha sıcak bakmasını sağlayabilirsiniz.

Kadınlar zordur ve biraz karmaşık. Ancak sabırlı ve “evliliğe hazır”, sadık bir eş olduğunuzu gösterirseniz sevdiğinizi evliliğe ikna etmek zor olmayacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe