Sağlıklı Bir Yaşam İçin Tavuk Tüketin

0
Özellikle kış ayları ve mevsim geçişleri hastalıkların kendini en yoğun olarak gösterdiği aylardır. Bu aylarda sağlığınızı korumak için daha fazla özen göstermek gerekir. Bunun için de yapılması gereken ilk iş beslenmeye dikkat etmektir. 

Diyetisyen Canan Aksoy, sağlıklı bir yaşam için neden tavuk yenmesi gerektiğini anlatıyor.

Sağlıklı kalabilmek için yapılması gereken en önemli adımın sağlıklı beslenme olduğunun altını çizen Diyetisyen Canan Aksoy, sağlıklı beslenme konusunda tavuk etinin büyük bir rolü olduğunun altını çiziyor. Sağlıklı bir yetişkinin günde kilogram başına bir gram proteine ihtiyacı olduğunun altını çizen Aksoy, hayvansal protein kaynaklarından en önemlisi olan tavuk etinin neden tüketilmesi gerektiğiyle ilgili dikkate alınması gereken başlıkları açıklıyor.

Hastalıklardan Koruyor

Yapılan birçok araştırma sonucunda tavuk eti tüketiminin obezite, kalp damar hastalıkları ve tümör gelişimini azaltıcı etkisine sahip olduğu ortaya konuldu. Doymuş yağ oranının düşük olması, sodyum miktarının az olması, selenyum gibi güçlü bir antioksidan içermesi, B 12 vitamini açısından zengin olması ve demir içeriğinin yüksek olması tavuk etinin en önemli özelliklerinden. Bu özellikler sayesinde vücut direnci artarak hastalıklardan korunuyor.

Doymuş Yağlar Açısından Sağlıklı

Doymuş yağların yüksek oranda tüketimi sağlıklı bir yaşam için pek uygun olmadığını dile getiren Diyetisyen Canan Aksoy, ağırlıklı olarak doymuş yağ oranının düşük olduğu besinlerle beslenilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Tavuk eti ise, bu tür beslenme için biçilmiş kaftan. Tavuk eti, doymuş yağlar açısından çok sağlıklıdır; hele ki derisini çıkarıp yiyorsanız. Örneğin; 100 gram tavuk göğüs etinde 0.9 gram yağ bulunuyor.

Sindirimi Kolaydır

Tükettiğiniz besinin içinde yer alan protein oranı kadar, vücudunuzun bu proteinin ne kadarını sindirdiğinin de önemli olduğunun altını çizen Aksoy, tavuğun sindirilebilirlik açısından örnek sayılabilecek besin grubunda yer aldığını belirtiyor. Tavuk etinden temin edilen protein vücut tarafından rahatça sindiriliyor.

İyi Bir Selenyum Kaynağı

Güçlü antioksidan yapısıyla kas zayıflamasını önleyen, kan hücrelerinin yıkımını geciktiren selenyum tüketimi yetişkinler için günlük 40 – 55 mikrogram aralığında olmalı. 100 gram tavuk but eti, yaklaşık günlük ihtiyacınızın yarısını karşılar çünkü 100 gram tavuk but etinde 22 mikrogram selenyum bulunuyor.

Kilo Kontrolüne Yardımcı Oluyor

Doymuş yağ içeriğinin düşük olması ve kolay sindirilebilirliği sayesinde tok tutma özelliği yüksek olan tavuk etine ana öğünlerinizde yer vererek kolaylıkla doyabilir, böylece gereksiz kalori alımından kurtulabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe