Alzheimer'a karşı maden suyu

0
Dünyaca ünlü bilim adamları günde en az iki şişe maden suyunun Alzheimer Gastrit ve Ülser gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini ortaya çıkardı. 

Maden suyu, içinde bulunan zengin mineral sayesinde Alzheimer’a neden olan alüminyumun etkisini ortadan kaldırıyor hafıza kaybını önleyip, alüminyum fazlalığı ile ortaya çıkan bunamayı engelliyor.

Beyinde elektrotların dengesini de ayarlayan maden suyunda bulunan kalsiyum ve magnezyum kan basıncını da sağlıklı bir seviyede tutmaya yardımcı oluyor...

Maden suları başlıca sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum, flor, bikaronat, sülfat ile bunların yanında demir bakır, çinko gibi birçok mineral içeriyor. Bu minareler vücudumuzdaki görevleri açısından önemli metabolik değerlere sahip.

Maden suyunun içerdiği mineraller aynı zamanda güçlü hafıza için gerekli olan minerallerdir. Bu durum beyinde elektrotların etkili bir şekilde çalışmasın sağlar. Maden suyu kişinin hafıza faaliyetlerini ve konsantrasyonunu arttırmaya yardımcı olur, zihinsel uyanıklığı arttırarak zihin yorgunluğunu giderir. Bu yüzden günde en az iki şişe maden suyu tüketimi aynı zamanda stresle mücadelede bünyeyi güçlendirir.

Kemik ve diş sağlığında da etkili bir mineral olan kalsiyum kaynağı maden suları; çocukluk ve ergenlikte ki kemik oluşumlarını desteklemekte, hamilelikte artan mineral ihtiyacı ile kemik ve diş kayıplarının engellemekte, yaşlılıkta ise osteoporoz (kemik erimesi) riskinin azaltılmasın da etkili olmaktadır. Maden suyu kalori içermemesi ve ulaşılabilirliğinin kolay olması sebebiyle günlük mineral ihtiyacını karşılayan içeceklerinden biridir. İçeriğindeki magnezyum sayesinde ise kalp ve damar sağlığı açısından da önemli bir mineral.

“MADEN SUYU İHTİYAÇTIR”

Beypazarı Maden Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi ERCAN; ‘’Günümüzde soda ve maden suyunun aynı olduğu düşünülür ancak soda maden suyunun aksine sadece içme suyuna karbondioksit gazı eklenerek elde edilmiş minerallerden yoksun bir sudur.. Madensuyu gibi hiçbir mineral ve ya element içermez.

Maden suyu ise; yağmur sularının toprak altına süzülerek zamanla yer altında birikmesi ve kayaçlardan aldığı mineralleri bünyesinde bulundurarak içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen ‘’doğaldır’’. Maden suyu sağlıklı yaşamanın temelini oluşturan, içmek için yeri ve yaşı ve zamanı olmayan bir şifa kaynağıdır

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe