Kim Kardashian’ı tedavi etmek istiyor

0

Sedef hastalığı dünya genelinde aralarında Amerikalı magazin yıldızı Kim Kardashian, ABD’li ünlü şarkıcı LeAnn Rimes, ünlü top model Cara Delevingne gibi pek çok ünlünün bulunduğu 125 milyon kişiyi etkiliyor.


Sedef hastalığının belli ve kesin bir tedavisi olmadığı için doktorlar daha çok hastalığının sebep olduğu şikayetleri kontrol altında tutabilme konusu üzerinde yoğunlaşırken, bu hastalıktan muzdarip birçok kişi sedefe bağlı şikayetlerini hafifletmek için alternatif tedavi yöntemleri arıyor.

Uzmanlar, hastanın psikolojisini, sosyal, profesyonel hayatını olumsuz etkileyen sedef hastalığının hipnozla kontrol altına alınabileceğini söylüyor. Hipnoz alanında yaptığı araştırmalarla tanınan Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, Türkiye’de de sedef hastalığından muzdarip kişilere hipnozu öneriyor.

Peki hipnoz sedef hastalığı üzerinde ne kadar etkili?

JOHNS HOPKINS’TE YAPILAN ARAŞTIRMA
Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, bu soruya kendi çalışmalarının yanı sıra Johns Hopkins Tıp Fakültesi dermatoloji bölümündeki araştırmacılar tarafından yapılmış bir araştırmayla cevap veriyor:

“Hipnozun sedef hastalarının tedavisinde etkinliğini ölçen aştırmaya, kronik sedef hastası 11 kişi katıldı. 11 hastanın her birine bir hipnoz yöntemi uygulandı. Bazı hastalar orta seviyede hipnoz edilebilme özelliğindeyken, bazıları yüksek seviyede hipnoz edilebilme özelliğindeydi. Hastalardan beşine hipnoz sırasında sedefe bağlı şikayetlerinin düzeldiğine dair olumlu telkinler verildi. Kalan 6 hastaya genel hipnoz uygulandı, sedef hastalıklarını iyileştirmeye yönelik özel bir telkin verilmedi. Bu yöntemler kullanılarak, bütün hastalara 3 ay boyunca hipnoz seansları uygulandı.

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak
İlk 3 aydan sonra, tüm hastalarla 3 aylık bir çalışma daha yapıldı ve yapılan hipnoz seansları boyunca 11 hastanın hepsine, sedef hastalıklarını tedavi etmeye yönelik aktif telkinler verildi.

Araştırmanın sonunda, hipnoz edilebilme seviyeleri yüksek olan hastaların, orta derece hipnoz edilebilme seviyesi olanlara göre, sedefe bağlı şikayetlerinde ciddi şekilde azalma oldu.

Bu araştırma sonunda, araştırmacılar hipnozun özellikle hipnoz edilebilme seviyesi yüksek olan sedef hastalarında, bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceği sonucuna vardılar.”

Psikolog Başkak, Kim Kardashian, LeAnn Rimes, Cara Delevingne gibi kamuoyunun önüne sık sık çıkan pek çok ünlüye ve bu hastalığa tutulan herkese hipnozu alternative bir yöntem olarak öneriyor.

STRES, ALKOL VE SİGARA SEDEFİ TETİKLER
Çünkü sedef hastalığının tedavisi oldukça zorlayıcıdır. Hastalığın kesin sebebi bilinmemektedir. Birçok doktor sedefin genetik sebeplere bağlı olarak geliştiğini düşünse de doktorlar tarafından yapılan araştırmalarda stres, alkol tüketimi ve sigara kullanımı gibi bazı faktörlerin sedef hastalığını tetiklediğini göstermektedir.

Sedef hastalığı kişinin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olabilir. Hastalık genelde çok fazla kaşıntıya ve ağrıya sebep olur. Bu yan etkiler, kişinin hayatını farklı yönlerden etkiler. Sedef hastalığı olan birçok kişi özgüven eksikliği yaşamakta ve hastalıkları nedeniyle sık sık depresyona girmektedirler.

SEDEF HASTALIĞI NEDİR?Sedef hastalığı çoğunlukla deriyi etkileyen bir hastalıktır. Sedef, vücutta deri hücrelerinin çoğalıp birikmesi sonucu pul pul beneklenmeler şeklinde ortaya çıkar. Hastalığın şiddeti kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı kişilerin vücutlarının küçük bir bölümünde bu beneklenmeler görülürken, bazı kişilerin ise tüm vücutlarına yayılmıştır. Bazı vakalarda, sedefe bağlı şikayetler çok ağır seyreder ve kişinin günlük yaşamını etkileyecek derecededir.
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe