Türkiye selfie çubuğu kullanımında dünya üçüncüsü!

0
Türkiye’nin yüzde 40’ı selfie çubuğu olmadan tatile çıkmıyor, yüzde 26’sı ise “Yeter artık, çubuk görmekten bıktım” diyor. Seyahat sitesi momondo’nun son araştırması, selfie çubukları hakkındaki tüm düşüncelerimizi ortaya çıkarıyor

Seveni de çok, sevmeyeni de... Bazılarımız onsuz tatile çıkmıyor, bazılarımızsa artık onu görmeye dahi tahammül edemiyor... Evet tahmin ettiğiniz üzere, seyahat sitesi momondo’nun bu haftaki konusu, selfie çubukları. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 ülkeden katılımcılara “Tatildeyken selfie çubuğu kullanıyor musunuz” ve “Tatildeyken çevrenizdekilerin selfie çubuğu kullanmasından rahatsız oluyor musunuz” sorularını yönelten momondo, ilginç sonuçlara ulaştı. En dikkat çekici sonuçlar şöyle:

YÜZDE 40’IMIZ ‘ÇUBUKSUZ TATİLE ÇIKMAM’ DİYOR

Türkiye’deki tatilcilerin yüzde 40’ı, “Selfie çubuğum olmadan yola çıkmam” diyor. Cinsiyetlere göre incelendiğindeyse, kadınlar arasında selfie çubuğu kullanma oranı yüzde 43’e kadar çıkıyor.

EN ÇOK KULLANAN ÜÇÜNCÜ ÜLKEYİZ

Dünya genelinde Brezilya (55%) ve Çin’in (%49) ardından selfie çubuğunu en çok kullanan üçüncü ülkeyiz. Çubuğu en az kullananlarsa yüzde 4’le Finlandıyalılar ve yüzde 8’le Danimarkalılar.

EN ÇOK 23-35 YAŞ GRUBU KULLANIYOR

Selfie çubuğunu yüzde 46’yle en çok 23-35 yaş arasındakiler kullanıyor. Bu yaş grubunu yüzde 45’le 18-22 yaşındakiler takip ediyor. Fotoğraf çektirirken en az çubuk kullananlarsa yüzde 27’yle 56-65 yaş arasındaki turistler.

MARMARA ÇUBUK KULLANIMINDA LİDER

Coğrafi bölgelere göre yapılan incelemenin sonuçları da dikkat çekici. Araştırmaya göre, Marmara Bölgesi, selfie çubuğu kullanımında zirvede. Marmara’yı Ege ve Karadeniz bölgeleri takip ediyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaşayan turistlerse yüzde 31’lik oranlar selfie çubuğunu en az tercih edenler konumunda.

YÜZDE 26’MIZ ‘YETER ARTIK’ DİYOR

Diğer yandan çevresindeki tatilcilerin selfie çubuğu kullanmasından rahatsız olanlar da yok değil. Türkiye’deki tatilcilerin yüzde 26’sı, “Yeter artık, selfie çubuğu görmeye tahammülüm kalmadı” diyor. İlginçtir, selfie çubuğunu en çok kullananlar 23-35 yaş arasındaki turistlerken, çubuktan en çok rahatsız olanlar da aynı yaş grubundakiler. Onları, yaşıtlarının selfie çubuğu kullanmasından rahatsız olan 18-22 yaş grubundakiler izliyor. Çubuk kullanımını konusunda diğer turistlere karşı en hoşgörülü olanlarsa, yalnızca yüzde 19’u rahatsız olan 56-65 yaş grubundakiler.

EN ÇOK İNGİLİZLER RAHATSIZ OLUYOR

Dünya genelinde ise selfie çubuğundan en çok rahatsız olanlar yüzde 39’la İngilizler. Onları yüzde 34’le Avusturalyalılar, yüzde 31’le ABD’liler ve yüzde 29’la Ruslar izliyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe