Hipnozla saç dökülmesi durdurulabilir mi?

0
Saçlar, toplumda her zaman sosyal ve kültürel açıdan büyük öneme sahip. Saçlarınızın dökülmesini durdurmak, tamamen döküldüyse yeniden çıkması için bir servet harcamadan önce bu haberi okumalısınız.

Saç dökülmesiyle ilgili yapılan klinik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Hipnoz, Belçika’da yapılan araştırmada, saç dökülmesini durduran ve yeniden saç çıkmasını sağlayan bir yöntem olarak kayıtlara geçti.

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, saçları dökülen insanlar için umut ışığı olabilecek bilimsel araştırma hakkında şu bilgileri verdi:

21 HASTAYI 5 YIL TAKİP ETTİLER
“Araştırmaya, en az 3 aylık bir dönem boyunca kafa derisinde yaygın (en az %30) saç kaybı bulunan kişiler dahil edildi. Bu çalışmada toplam 28 hasta (10 erkek, 18 kadın) yer aldı. Hastaların yaş aralığı 15 - 66 arasında değişmekte olup ortalama yaş 33,4. Hastaların 7’si düşük motivasyon nedeniyle çalışmadan ayrılırken, 21 kişi tedaviyi tamamladı. 21 gönüllü hasta 5 yıllık bir dönem boyunca izlendi. Hipnoz tek tedavi ya da tamamlayıcı tedavi olarak kullanıldı.

Sosyal fobi ya da agorafobik (saçları döküldüğü için utanç hissettiklerinden dışarıya çıkmaktan kaçınmak) reaksiyon belirtileri gösteren hastalara özgüvenlerinin artması için ilave telkinlerde bulunuldu.

Böyle yapmakla toplum içinde yaşanan utanç, mahcubiyet, düşük özgüven ve endişe gibi olumsuz duygular azaltılmaya çalışıldı. Hipnotik seanslar 3 haftada bir gerçekleştirildi. Tüm hastalardan haftada iki kez kendi kendine hipnoz uygulaması yapmaları istendi.

DERİDE %75 - %100 ORANINDA SAÇ BÜYÜMESİ GÖRÜLDÜ
Tedaviden sonra tüm hastalarda anksiyete ve depresyon değerlerinde önemli ölçüde azalma tespit edildi. 3-8 hipnoterapi seansı sonunda 12 hastada deride %75 - %100 oranında saç büyümesi görüldü.

Tedavi 9 hastada başarısız oldu. Hipnotik tedavinin yan etkileri belirlenemediği gibi, hastalar tarafından da bildirilen bir durum olmadı. Tüm kayda değer tepki veren vakalarda nüksetme minimum seviyede gerçekleşti.”

Sınırlı sayıda hastayla yapılan ön çalışmada elde edilen sonuçların umut vadettiğini belirten Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, daha geniş ölçekte çalışmalar yapılması ve Türkiye’de de bu tür bilimsel çalışmaların desteklenmesini istiyor.

Psikolog Başkak, saç dökülme problemi olanların alternatif yöntemlere başvurmadan önce bir dermatoloğa muayene olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe