Kalıcı Makyaj Yaptırmadan Önce İyi Düşünün

0

Kalıcı makyaj, güzel ve bakımlı görünmek isteyen kadınların son yıllarda sıkça tercih ettiği uygulamalar arasında yer alıyor.

Hem iş hem de sosyal hayatta güzel ve bakımlı görünmek istediği halde günlük hayat içerisinde bakımına çok az vakit ayırabilen kadınların en büyük kurtarıcısı olan kalıcı makyajı yaptırmadan önce bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekiyor.

MEB Çiğdem Sarp Akademi Kurucusu Çiğdem Sarp her gün tekrarlanması gerekmeyen, su ile çıkmayan ve güzelliği sabitleyen kalıcı makyajın profesyonel kişiler ve doğru malzemelerle yapılmadığı takdirde enfeksiyon riski içerebileceğini belirtiyor.

Özel iğnelerle doğal ve anti alerjik mineral boyaların deri yüzeyinin hemen altına aşılanması işlemi olan kalıcı makyajın yaygın olarak dudaklar göz ve kaşlara uygulandığını belirten Çiğdem Sarp, herhangi bir rahatsızlık sonucunda kirpik, saç dökülmesi, derideki renk değişimleri gibi problemler yaşayanlar için de kalıcı makyaj uygulamalarının yapılabildiğini belirtiyor.

KALICI MAKYAJ STERİL ORTAMLARDA YAPILMALI
Kalıcı makyaj uygulamasının uygun olmayan şartlarda yapıldığı takdirde tıbbi sonuçlar doğurabileceğinin altını çizen Çiğdem Sarp “Yoğun tempolu hayatlar yaşıyoruz. Günlük hayatta makyaja vakit ayıramayan bayanlar son yıllarda kalıcı makyaj uygulamalarını daha çok tercih ediyor.

İğne vuruşları ile yapılan bir uygulama olan kalıcı makyajın sertifikalı uzman kişiler tarafından klinik ortamında steril malzemeler kullanılarak doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor. Aksi takdirde bazı enfeksiyon riskleri kaçınılmaz oluyor. Bakanlık tarafından denetlenen ve sertifikalı uzmanların çalıştığı yerlerde tek kullanımlık iğneler ve malzemeler ile bu işlemin yapılması hem sağlık hem de makyajın kalıcılığı açısından önemli." diyerek kalıcı makyajın sağlıklı bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu belirtiyor.


KALICI MAKYAJ ÖNCESİ BUNLARA DİKKAT EDİN
Çiğdem Sarp, kalıcı makyaj yaptırmayı düşünen bayanlara şu uyarılarda bulunuyor:

- Eğer bir sağlık probleminiz var ise kalıcı makyaj için cildinizin uygun olup olmadığı konusunda bir doktora danışın. Cildinizin bazı makyaj malzemelerine alerjisi olabilir. Bunları önceden bilmek kalıcı makyajı gönül rahatlığı ile yaptırmanız açısından önemli.
-Bir hevesle kalıcı makyaj yaptırmak isteyenler veya yaptırdıktan sonra pişmanlık yaşayanlar var. Geri dönüşü oldukça meşakkatli olan kalıcı makyajı gerçekleştirmeden önce iyi düşünün.
-Kalıcı makyajı yaptırmaya karar verdiğinizde duygusal olarak inişli çıkışlı olduğunuz dönemleri tercih etmeyin.
-Kalıcı makyaj yaptıracağınız mekanı seçerken dikkatli olun. Kalıcı makyaj konusunda uzman kişileri bünyesinde barındıran, temiz yerleri tercih edin. Fiyat ucuz diye merdiven altı yerlerden uzak durun.

Cilt tahrişini önlemek için
-Kalıcı makyaj yaptırmayı düşündüğünüz mekan ile bir ön görüşme yapın. Uygulamada kullanılacak malzemeler, fiyat ve işlemin nasıl yapıldığına dair bilgiler alın.
-İşlem sırasında uzmanınızın iğneyi sizin yanınızda açtığından emin olun.
-Boya kutularını kontrol edin.
-Eldivensiz kesinlikle işlem yaptırmayın.
-Kalıcı makyajdan sonraki 24 saat içinde banyo yapmayın.
-İşlemin kalıcılığını sağlamak ve cilt tahrişini önlemek için doktorunuzun önereceği bir kremle makyaj yapılan bölgeyi nemli tutmaya özen gösterin.
-Kalıcı makyajın bir süre sonra yeniden tekrarlanması gerektiğini unutmayın.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe