Karındaki çatlaklar için tek çare

0

Doğumlar ve sık kilo alıp vermeye bağlı gelişen karın çatlakları pek çok insanın estetik kaygı yaşamasına sebep oluyor

Cilt elastik yapıya sahip bir organ olsa da, bir noktada mukavemetini kaybeder, kolajen yapısında kırılmalar oluşur. Bu tabloyu sıklıkla kilo alıp verme sırasında ve doğum sonrasında gözlemleriz.

Cildi sürekli nemli tutmak ve beslenmeye dikkat etmek, çatlak oluşumunu bir yere kadar durdurabilir ama oluşmuş çatlakları gidermek mümkün değildir” diyen Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Bülent Cihantimur, karın çatlakları için tek çarenin karın germe ameliyatı olduğunu vurguladı.

Çatlak derinin uzaklaştırılması gerekir

Karın germe estetiği hakkında bilgiler veren Op. Dr. Bülent Cihantimur şunları söyledi: “Karın bölgesinde çatlakları olan herkes, özellikle bikini giymekten çekinirler. Bu derece bir çatlak oluşumu, aynı zamanda iç karın kaslarının da zedelendiğinin habercisidir. Bu bölgedeki deri, artık sarkmış, sönmüş bir balon gibi, estetik dışı bir görüntü sağlar. Kullanılacak, herhangi bir cilt bakım kremi maalesef sorunu çözümleyemez. Karın germe estetiğinde, bu çatlak deriyi uzaklaştırıyor, gevşeyen iç karın kaslarını forma sokuyoruz. Bu sayede, gergin, bombesiz ve çatlağı olmayan bir karın yapısına kavuşmak mümkün oluyor”.

Yeni göbek deliği ve bel oyuntusu

“Fakat karın germe ameliyatlarının başarılı olması için başka konulara da dikkat etmek gerekir. Sarkan ve çatlak deri uzaklaştırıldığında yeni bir göbek deliğinin oluşturulması lazımdır ve işte yeni göbek deliğinin konumu önem arz eder. Vücut proporsiyonu göz önüne alınarak, iki leğen kemiği ile orantılı yeni bir yapının oluşturulması gerekir. Aynı zamanda bel kıvrımının da bu yeni görüntüye eşlik etmesi ve uyumlu olması sağlanmalıdır. Mons pubis tümseği, gergin hale getirilen göbeğin altında çıkıntı yapmaması için, bu alana da müdahale edilmelidir” diyen Cihantimur, karın germe estetiği için yapılan kesinin sezaryen dikişinin hizasında olduğunun da altını çizdi ve ekledi: “ Kesi izi sezaryen dikişinin hizasında yani kamufle edilebilecek bir alana yapılır. Hastalarımız son derece konforlu bir iyileşme süreci yaşayarak, yeni, pürüzsüz, çatlaksız ve gergin bir karınla hayatlarına devam ederler”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe