Seks normalde ne kadar sürer? Türklerin ortalaması şaşırttı!

0
Seks deneyimi ile ilgili akla takılan sorulardan biri de "normalde" seksin ne kadar sürdüğü... Yapılan uluslar arası bir araştırma bu konuda fikir veriyor.

Seks ve cinsellik insanların akıllarını en çok kurcalayan konulardan biridir. Seks ile ilgili akla gelen sorulardan biri de “normalde” seksin ne kadar sürdüğüdür. Ancak bir bilim insanı seks süresi ile ilgili olarak soruyu bu şekilde kurmaz. Kulağa garip gelebilir ama bilim insanları için bu soru “İntravajinal ejekülasyon gecikme süresinin ortalaması nedir?” şeklindedir.

Tabii ki seks penisin vajinaya girmesinden ibaret değildir ama kalan kısmın (öpüşme, sürtünme vb.) tam olarak tanımlanması güç. Nitekim boşalmaya kadar geçen ortalama sürenin hesaplanması da kolay bir süreç değil. Peki insanlara sevişme sürelerinin ne kadar olduğu sorulursa ne olur? Bu durumda alınan cevaplar gerçek sürelerden daha uzun olacaktır ki kimse gecelerin kısa olduğunu kabul etmek istemez. Anket metodundaki diğer bir sorun da insanların özellikle seks sürelerini takip etmiyor oluşlarıdır.

500 ÇİFTİN SEKS SÜRESİ

Ortalama seks süresini araştırmak için çeşitli ülkelerden 500 çift ile bir araştırmaya gerçekleştirilmiş. Çiftlerden cinsel ilişkiye girdikleri her seferinde kronometre kullanmaları istenmiş. Penis vajinaya girdiğinde kronometre başlatılmış, boşalmada da durdurulmuş.

33 SANİYEDEN 44 DAKİKAYA KADAR!

Araştırma sonuçları çiftler arasında büyük farklar olduğunu gösteriyor. Araştırmaya katılan çiftlerin her birinin ortalaması 33 saniyeden 44 dakikaya kadar değişiyor. Yani bazı çiftler arasında 80 kat fark bulunuyor.

Buradan “normal” olarak tanımlanabilecek bir seks süresinin olmadığı sonucuna varılabilir. Tüm çiftlerin en kısa ile en uzun sevişme sürelerinin ortalaması alındığında 5.4 dakika sonucu çıkıyor.

TÜRKİYE’NİN ORTALAMASI

Araştırmacılar seks süresinin Türkiye hariç ülkeden ülkeye pek değişmediğini belirtiyorlar. Diğer ülkelerin (Hollanda, İspanya, Birleşik Krallık, ve ABD) ortalamasına göre Türkiye’nin ortalaması 3.7 dakika daha kısa.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe