Bu estetik uygulamalara dikkat

0
Yaz yaklaşırken daha genç ve formunda bir cilt için yaptırılan botoks ve dolgu uygulamaları konusunda dikkatli olmak gerekiyor. 

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, dolgular ve botoks konusunda farkındalığı artırmak adına bir takım önemli konulara değindi.

Op. Dr. Bülent Cihantimur “Güzellik kavramı gittikçe yapmacıktan uzak bir noktaya geliyor, iz bırakan cerrahiler ve radikal giriÅŸimler artık demode. Ä°ÅŸte bu yüzden kiÅŸiler doÄŸal görünümlü dokunuÅŸlarla dolgu ve botoks uygulamalarına raÄŸbet ediyorlar ve her geçen gün bunlara talep biraz daha artıyor. Fakat her iki uygulama için de mutlaka kiÅŸilerin dikkat etmesi gereken noktalar var. EÄŸer maÄŸdur olmamak ve güzelleÅŸmek için yapılan bu giriÅŸimlerde hayal kırıklıkları yaÅŸamamak istiyorsanız, öncelikle sterilizasyona, kullanılan malzemenin kalitesine ve uygulayıcının bir doktor olmasına dikkat etmek gerekiyor” diyerek uyarılarda bulundu.

Anatomi bilgisi ve uzmanlık çok önemli

“Dolgu uygulamaları konusunda anatomi bilgisi ve uzmanlık çok önemlidir” diyen Cihantimur ayrıca ÅŸunları söyledi: “Dolgu uygulamaları kiÅŸiye özel planlanması gereken bir konudur. Hastanın ÅŸikayeti, sorununun tam olarak ne olduÄŸu, neden kaynaklandığı, hatta kiÅŸinin hayat standartları dahi enjekte dolgu tedavisinin alt yapısını belirler. Bunu ancak anatomiyi bilen bir doktor çok iyi yapabilir. Herkese aynı dolgu, aynı ölçüde ve aynı ÅŸekilde ve hatta aynı yere yapılamaz. Yüzümüzde birçok küçük mimik kası var. Ä°ÅŸte bu ölçüler baz alınarak kiÅŸiye özel tedavi yapılmalıdır ki son derece iyi sonuçlar alınabilsin”.

Dolguların içeriğini mutlaka sorun

Dolgu uygulamalarında mutlaka insan bedenine uyumlu maddelerden yapılanların ve en az reaksiyon riski taşıyanların tercih edilmesi gerektiÄŸini söyleyen Cihantimur “ Kimyasal dolgular, beden üzerinde hacim artışı saÄŸlamak amacıyla enjekte edilen maddelerdir. Sterilizasyon için bunların mutlaka tek enjeksiyonda biten, hazır halde, tek sefer kullanımlık olanları tercih edilmelidir. Bir baÅŸkasına kullanılan size enjekte edilmemelidir. İçeriÄŸini mutlaka sorun, antibiyotiklere karşı bir alerjiniz varsa illaki bunu doktorunuza söyleyin” dedi.

Botoks yaptırırken dikkat!

Botoksun laboratuvar ortamında iÅŸlenmiÅŸ botulinum bakterisi olduÄŸunu söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur“ Botoks enjekte edildiÄŸi alanda geçici felç oluÅŸturur, kaslar gevÅŸer ve dolayısıyla mimik kaslarına baÄŸlı oluÅŸan kırışıklıkların önüne geçilir. DoÄŸru uygulandığında çok fazla faydası bulunan botoks iÅŸlemi, ifadeyi deÄŸiÅŸtirmez, kiÅŸi mimiklerini kullanabilir. Daha evvel baÅŸka bir klinikte yaptırdığı botoksun fayda etmediÄŸini söyleyen pek çok hastamız olmaya baÅŸladı. Bunun birkaç sebebi olabilir. Botoks soÄŸuk zincirle taşınması gereken ürünlerdir. EÄŸer gittiÄŸiniz klinik bu sürece dikkat etmemiÅŸ ve ürünlerin muhafazasını iyi yapmamışsa, bozulur ve dolayısıyla etkisi azalır. Botoksun fayda etmemesinin bir baÅŸka sebebi de minimum dozun altında kullanılması ve bedenin buna antikor üretmesi olabilir.

Bu ÅŸekilde bedende bir antikor oluÅŸmuÅŸsa, sonrasında yapılan botoks uygulamasının hiçbir faydası olmaz çünkü beden anında botoks molekülünü parçalar. Bu sebeple botoksun iÅŸin ehli ve bu tarz uygulamaların ciddiyetini ve hassasiyetini bilen doktorlarca yapılması ÅŸarttır” diyerek halkı uyardı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !