Şişmanlık erkeklerde meme büyütüyor

0
Jinekomasti erkeklerdeki meme dokusunun çoğu zaman hormonal nedenlerden kaynaklanan, aşırı kiloluluk, çeşitli rahatsızlıklar veya uzun süreli ilaç kullanımının yan etkileri gibi nedenlerden kaynaklanarak büyümesiyle ortaya çıkan yağ birikimidir. 

Her yaşta görülebilen jinekomasti yapısal veya hormonal nedenlerden kaynaklandığı için diyet veya sporla ortadan kaldırılması maalesef mümkün değildir.

Superplast Estetik ve Cerrahi Merkezi’nden, Estetik, Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Ali Duman pratik ve kalıcı çözümde ilk seçeneğin lazer lipoliz olduğuna dikkat çekiyor.

Jinekomasti yarattığı görüntü nedeniyle, kişide sosyal ve psikolojik olarak rahatsızlık yaratır. Kişinin kendi bedeniyle barışık hissetmesini engeller. Bu durum özellikle genç bireylerin sosyal aktivitelerini, giyim kuşamlarını kısıtlamaya başlayabilir ve genel yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sosyal bir probleme dönüşebilir (bol kıyafetler giymek, dik durmamak, denize girmekten kaçınmak vb.).

Basit şişmanlık jinekomastinin en önemli sebebidir. Ayrıca günümüzde yaygınlaşmış yaşam biçiminde gençlerin az hareket etmesi de maalesef bu türde problemlerin başlıca sebeplerindendir. Jinekomasti her yaşta görülebilir. Ergenlik çağında ortaya çıkan jinekomasti çoğunlukla birkaç yıl içinde kendiliğinden kaybolur. Bu nedenle bu yaş grubunda cerrahi bir müdahale için 17 yaşın dolması beklenir. Jinekomasti ileri yaşlarda da ortaya çıkabilir. Yapısal veya hormonal nedenlerden kaynaklandığı için, diyet veya sporla ortadan kaldırılması maalesef mümkün değildir. Oluşum sebebine göre tedavi şekline karar verilir. Hormonal nedenlerden kaynaklanıyorsa, hormon tedavisi uygulanabilir.

Erkeklerde meme büyümesi-Jinekomasti’nin 4 sınıfta derecelendirmesi vardır.
Normal şartlarda birinci ve ikinci dereceye liposuction uygulanırken, üçüncü ve dördüncü derecelerde genelde açık cerrahi ameliyat uygulanıyor. Ancak liposuction ile yapılan işlemlerde ağrı, şişme ve morarma olması nedeniyle normal yaşama dönüş süresi tatmin edici değil. Bu yüzden klinik olarak FDA onaylı lazer lipoliz yöntemini kullanarak bu işlemleri çok daha etkili ve kolay çözülür hale getirdik.

Operasyon sonrasında kişi aynı gün içinde veya en geç ertesi gün iş ve sosyal hayatına rahatlıkla dönebilir. Operasyon ile meme bölgesinde birikmiş yağ dokusu ve meme dokusu fazlalığı giderilerek hem düz ve estetik bir görünüm, hem de fiziksel rahatlık sağlanır. Çünkü jinekomastisi olan bireyler, bu bölgede meydana gelen ağrıdan şikayetçidirler ve operasyonla birlikte hem ağrılarından hem de özgüveni düşüren görünümden kurtulmuş olurlar. İşlem sonucunda ortaya çıkan görünüm kalıcıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe