Unutmayın doğallık her zaman geçerlidir

0
Yaz gelmeden önce kendimizi yenilemek, güneşin yaşlandırıcı etkilerinden kurtarmak sanıyoruz ki hepimiz için ayrı önem taşıyor. Hele de bunu daha taze ve genç görünebileceğimiz yöntemler sayesinde yapmak hepimizin tercih edeceği bir çözüm. 

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nden Op.Dr. Coşkun L.Taşçı, “sizin için neler yapabiliriz?” konusundaki tavsiyelerini sıralarken öncelikle profesyonel yardımı almadan önce kendinizin yapabileceği önlemleri anlattı.

Öncelikle bir profesyonelin yardımı olmadan kendinizin yapabileceğiniz şeyler var. Bunlardan birincisi ve en önemlisi en az 15 SPF ve daha üzeri koruma faktörü içeren kaliteli bir güneş koruyucu krem kullanmak. Bu güneşin cilt üzerinde oluşturacağı yaşlandırıcı etkileri azaltacak ve cilt kanserine neden olan zararlı ultraviyole ışınlarının derinizde oluşturacağı hasarı da önleyecektir. İkinci önemli husus ise iyi bir nemlendirici ve cildi besleyici bir krem kullanmaktır. Bu krem cildinizi nemlendirerek besleyecek, güneşin cildinizde meydana getireceği kuruluğa bağlı yaşlandırıcı hasarları azaltacaktır. Bunun yanı sıra dengeli beslenmek, sağlıklı sıvılar tüketmek, gerekli besin ve vitamin takviyelerini almak, güneşin yakıcı olduğu saatlerde güneşe çıkmamak basit ama etkili koruyucu yöntemlerdir. Ayrıca standart olarak her yaş grubuna yaza giriş öncesi cilt bakımı yaptırmalarını öneriyoruz. .

Peki biz sizin için ne yapabiliriz? Yaz boyunca daha fresh ve genç görünmek için özellikle 40 yaş üzerinde, yüz cildinde incelme, aşırı kuruluk ve kırışıklıklar olan hastalarımızda daha ileri çözümler gerekiyor. Bu tip hastalarımızda yeni geliştirilen Lazer-Biyostimülasyon yöntemini uyguluyoruz. Bu işlemde öncelikle cilt altına vitaminler, hyaluronik asit ve büyüme faktörlerinden oluşan gençlik aşısı yapılıyor sonrasında gelişmiş lazerler uygulanıyor. İşlem yaklaşık 1 saat sürüyor. Ciltteki yaşlanma miktarına göre bu işlem 3 hafta arayla 3-4 seans uygulanıyor. Bu sayede cilt kırışıklıkları açılırken, aynı zamanda cildinizin kalitesi de artıyor. İşlemin etkilerini ilk seansın ardından 2-3 günde görmeye başlıyorsunuz. Tüm seanslar uygulandıktan sonra elde edilen sonuçlar insanları gerçekten mutlu edecek türden. Bazı hastalarımız bu işlemi “sanki ameliyatsız yüz germe oldum” şeklinde nitelendiriyorlar.. Lazer- Biyostimülasyon işlemini yalnızca yüz değil el, boyun ve dekolte bölgesinde de başarıyla kullanmaktayız.

Bir diğer işlem ise 3D radyo frekans uygulaması. Bu yöntemde radyo dalgalarının enerjisinden yararlanarak ciltte germe ve gençleşme sağlanıyor. İşlem yaklaşık 45 dakika sürüyor. Tüm yüz bölgesine uygulandığı gibi, popo kaldırma ve selüliti azaltma amaçlı basen bölgesine, çatlakları azaltmak için karın bölgesine uygulanabiliyor. İşlemin yüz germe ve popo kaldırıcı etkileri tek seansta yaklaşık bir haftada ortaya çıkıyor. Çatlakları ve selüliti azaltıcı etkileri ise birkaç seansta ortaya çıkıyor. Seans araları yaklaşık 3 hafta. Öncesinde ve sonrasında işleme özel dikkat edilmesi gereken bir husus yok. Ancak tabii ki klasik cilt bakımı işlemelerinin yapılması her zaman gereklidir.
Klinik uygulamalarımızda kişinin durumuna göre bu işlemlerin kombine edilerek kullanılmasının sonuçları çok daha başarılı olmasını sağladığını gözlemledik. Hasta memnuniyeti kombine işlemlerin sonunda çok daha yüksek.

Bikini giymek için fazlalıklarımdan nasıl kurtulabilirim?
Öncelikle az miktarda fazlalığı olan hastalarda ultrasonografik olarak yağ hücrelerini kırma yöntemini uygulayabiliriz. Bu yöntem bel, basen ve karın bölgelerine uygulanabilen bir yöntem. İşlem yaklaşık 45 dakikalık seanslar halinde 7-8 seans, gün aşırı olarak uygulanır ve etkileri ikinci seans sonrasında hemen fark ediliyor. Tüm seanslar tamamlandıktan sonra bu uygulama yöntemi bir beden incelme sağlıyor. Ayrıca uygulanan bölgelerdeki selülitlerde de bir miktar düzelme sağlıyor. Çok miktarda fazlalıklardan kurtulmak için daha önceleri klasik lipsuction yöntemlerini kullanıyorduk. Ancak artık FDA onaylı lazer teknolojisinden yararlanıyoruz. Yağı eriten dalga boyunda ışık üreten Lazer lipoliz yöntemi sayesinde genel anestezi almadan bel, basen ve göbek bölgesindeki fazlalıklarından ve gıdınızdan kurtulabilirsiniz. Daha ince ayak bileklerine sahip olabilirsiniz. Ertesi gün günlük hayatınıza dönebilirsiniz Lazer-Lipolizin bir diğer önemli avantajı ciltteki sarkmaları da önlemesidir.

Göğüslerim küçük veya sarkmış olduğu için giydiğim bikini veya mayo güzel durmuyor. Ne yapabilirim?
Öncelikle küçük göğüsleriniz varsa bunun çözümü meme büyütme işlemidir. Bu amaçla meme protezi uygulaması çok miktarda büyütme gerekiyorsa standart bir yöntemdir. Protezle meme büyütme işlemi yaptıran kadınların neredeyse tamamı bu ameliyatı keşke daha önce yaptırsaydım diyecek kadar memnundurlar. Diğer alternatif bir yöntem ise çok miktarda meme büyütmesi gerekmeyen vakalarda kendi vücudunuzdan alınan kök hücrelerden zenginleştirmiş yağ transferi ile büyütme yöntemidir.

Sarkmış göğüsler için ise temel çözüm adı verilen meme toparlama ameliyatı. Son yıllarda geliştirilen yeni cerrahi yöntemlerle artık çok daha küçük izlerle meme dikleştirmek mümkün. Bazı yeni geliştirilen yöntemlerle bu işlem lokal anestezi ve sedasyonla bile gerçekleştirilebilir. İşlem yaklaşık 1-2 saat sürer. Etkileri işlemden hemen sonra görülür. Saydığımız bu işlemlerden ihtiyacınız olanları yaptırmak sizin kendinize olan güveninizi artıracak ve insan ilişkilerinizde kendinize olan güven artışınızla daha başarılı olmanıza yardımcı olacaktır. Ancak en önemlisi aynaya baktığınızda kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlayacaktır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe