Havuz keyfiniz hastanede sonlanmasın!

0
Deniz tatilinden sonra kadın hastalıkları doktorunuzu ziyaret edin

Kadınların deniz veya havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayoyla güneşlenmesinin idrar yolu enfeksiyonuna neden olduğunu söyleyen Op. Dr. Seval Taşdemir uyarıyor: “Tatil dönüşü mutlaka kadın doğum uzmanınızı ziyaret edin! Bu enfeksiyonların tedavisini geç kalmadan yaptırın.”

Güneş, deniz ve havuzla başlayan tatiliniz hastanede sonlanmasın; iltihaplar, enfeksiyonlar veya mantar yüzünden kadınların tatili kabusa dönmesin. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz aylarında kadınların dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi…

YANINIZDA YEDEK MAYO BULUNDURUN
Yaz döneminde hijyeninden emin olduğunuz, temiz ve bakımlı havuzlarda yüzmeye özen gösterin. Havuzların hijyeni için kullanılan kimyasallar cilt yoluyla emildiği için, uzun süre havuzda kalınmamalı ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duş alınmalıdır. Ayrıca ıslak mayoyla kesinlikle durulmaması gerekiyor. Islak mayo ile güneşlenmek, genital bölgede mantar enfeksiyonlarına sebep olabilir. Bu enfeksiyonlar yüzünden akıntı gibi şikayetler yaşanabilir. Genital bölgede kaşıntı ve akıntı her kadında görülse de, hamilelerde bu risk daha da fazla. Bu yüzden güneşlenirken yanınızda mutlaka bir-iki adet yedek mayo bulundurun.

İDRAR YOLLARI ENFEKSİYONLARI HEMEN TEDAVİ EDİLMELİ
Kadınların deniz veya havuzdan sonra ıslak mayoyla kalması mantar enfeksiyonlarının yanı sıra idrar yolu enfeksiyonlarına da neden olabilir. Bunun sebebi de kadınlarda idrar yolunun kısa olmasıdır. Bu enfeksiyonların tedavisi geç kalınmadan, mümkünse hemen yapılmalıdır. Geç kalınması halinde enfeksiyonun böbreklere yayılması nedeniyle daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

HAMİLELER TEK BAŞINA YÜZMEMELİ
Hamileler, tatilde birtakım kurallara uyarlarsa suyun iyileştirici etkisinden faydalanabilirler. Hamilelerin denize veya havuza girmesi bedenlerindeki gerginliği azaltıp onları rahatlatması açısından ve alınan kilolar nedeniyle oluşan sırt ve bel ağrıları için çok faydalıdır. Ancak hamilelerin hijyen kurallarına dikkat etmeleri, hijyeninden emin oldukları, temiz deniz ve havuzlara girmeleri son derece önemlidir. Ayrıca anne adayları denizde yalnız yüzmemeye dikkat etmeliler. Hamilelik döneminde magnezyum ihtiyacı arttığı için bacaklarda kramplar meydana gelebilir. Yanlarında bir kişinin olması paniklememelerini ve kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlayacaktır. Hamileler gün içinde çok sıcak olmayan saatlerde denize girmeli, çıktıktan hemen sonra mayolarını değiştirmeliler.

HİJYENİNDEN EMİN DEĞİLSENİZ, O SUYA HİÇ GİRMEYİN
Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz tatilinde kadınların dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:
Pamuklu iç çamaşırı giymeli ve her gün değiştirmelisiniz. Özellikle yaz aylarında sentetik iç çamaşırı kullanmamalısınız.

Vücudunuzu sıkan dar kıyafetler veya pantolonlar giymemelisiniz. Açık renkli ve pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.

Denizden veya havuzdan sonra ıslak mayoyla güneşlenmemeye özen göstermelisiniz. Bu, kadınlarda enfeksiyon oluşumunu önlemenin en önemli kuralıdır.

Deniz veya havuz suyunun hijyeninden emin değilseniz; o suya hiç girmemelisiniz.

Denize ya da havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş almalısınız. Genital bölgedeki yararlı bakterilerin yok olmaması için vajinanın içini yıkamamalı; pudra, deodorant ve parfüm gibi ürünler kullanmamalısınız.

Vajinada akıntı, yanma, kötü koku veya kaşıntı varsa en kısa sürede kadın hastalıkları doktoruna gitmelisiniz. Bunların sebebi mutlaka teşhis edilmeli ve geç kalınmadan, en kısa sürede tedavisi yapılmalıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe