Küçük balkonu olanlar üzülmesin

0
Bir çoğumuz büyük şehirlerde yaşıyoruz ve dışarı çıkabileceğimiz bahçemiz veya verandamız bile yok. Küçük de olsa en azından bir balkonumuz var.

Sıcak yaz akşamlarında dışarıda daha çok oturuyoruz. Neden balkonunuza şirin bir dokunuş eklemeyesiniz?

Dünyanın en büyük şehirlerinde çok katlı konutlarda yaşayan milyonlarca kişi inanılmaz yaratıcı çözümlerle küçük balkonlarını daha yaşanabilir hale getiriyor. Siz de deneyebilirsiniz.

Balkonun, evimizin bir uzantısı, büyüleyici ve rahat bir dış mekân odası, zevkimizi vurgulamanın ve stil duygumuzu göstermenin bir yolu olduğunu belirten Mimar Funda Varlık ve İç Mimar Oya Çavdar, zevkle uygulayabileceğiniz küçük balkon tasarım fikirlerini sizler için anlattı.

İster küçük bir balkonu olan bir apartmanda yaşayın ister ikinci katta açık bir alanı olan kompakt bir evde oturun bu tasarımlar kendi başınıza deneyebileceğiniz pek çok muhteşem fikir verecektir. Asla balkonunuzun zevk almak için çok küçük olduğu kuruntusuna kapılmayın. Tüm küçük balkonu olanlar böyle düşünseydi dünya inanılmaz yenilikçi açık alanlardan yoksun kalırdı.

BİTKİLERLE BALKONUNUZU MUHTEŞEM BİR TUVALE DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ
Çıplak bir balkondan daha korkunç bir şey olamaz. Küçük balkonlar için saksıda yetişen bitkiler boşluğa derinlik ve renk duygusu getirir. Yeşil bitkiler tazelik duygusu ile ev dekorasyonunu doğaya birleştirir.

Saksıda yeşil bitkiler ve çiçekler balkon kenarlarına ve verandanın ön kısmına yerleştirilebilir. Balkon, teras ya da veranda küçükse küçük saksılar ya da renkli sepetlerde çiçekler ve yeşil bitkiler yukarı asılabilir. Hafif saksılar ve sepetlerle balkonunuza teras ya da verandanıza uçuşan bir görünüm yaratarak sevdiğiniz renklerle bir dokunuş yapabilirsiniz.

Her ayrıntıyı dikkate almayı unutmayın. En sevdiğiniz çiçeklerle süsleyeceğiniz çiçek tarhlarınız yok diye üzülmeyin. Her bir saksıyı çiçek tarhı gibi görün. Aslında her saksı kendine ait bir manzara ile balkona bir hareketlilik ve derinlik katar.

Doğru çiçekleri seçmeyi unutmayın. İyi seçilmiş çiçekli bitkiler doğru çevrede mükemmel açacaktır. Kimi zaman sadece dikkatle seçilmiş birkaç bitki çok büyük şey ifade eder. Bitkiler balkon duvarınızı muhteşem bir tuvale dönüştürebilir.

OTURULACAK YERLER
Balkonda oturulacak yerlerin rahatlığı önemlidir. Bitkileri yerleştirdikten sonra, artık sizin balkonda nasıl yer alacağınıza bakalım. Balkonunuzun vahasında zaman geçirmekten tam anlamıyla hoşlanmak istemez misiniz? Gerçekten oturup arkanıza yaslanarak rahatlamak istediğinizde bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor! Bütçeniz kısıtlıysa, iyi koltuk seçeneklerinin pahalı olduğunu düşünmeyin.
Verandada bir oda havası varsa, dışarıda bir akşam yemeği için bir masa ve sandalyelerle hoş bir ortam yakalayabilirsiniz. Neden olmasın? Kim muhteşem yemekler ve serinletici içkilerle, Akdeniz tarzı bir verandada hoşça vakit geçirmek istemez ki?

Aslında küçük bir masa ve sandalyelerle bile, dostlarınız ve ailenizle tatlı bir akşam geçireceğiniz hoş bir oda yaratmak mümkün.

Veranda tasarlamanın en önemli bölümü ise önceliklerinizi belirlemekten geçiyor: En küçük boşluklara sıra geldiğinde bazı önemli seçimler yapmanız gerekebilir. Bitkiler ilk aşkınız mı? Oturup manzarayı seyredecek bir yer mi istiyorsunuz, ya da yemek yiyip, kafanızı dağıtmak için bir ortam mı? Boş alanları sevdiğiniz objelerle doldurmaktan korkmayın.

AHŞABIN SADELİĞİ VE GÜZELLİĞİ
Ahşap bir masa ve bir kaç sandalye. Açık boya renkleri dış mekân atmosferinde iyimser bir hava yaratarak parlak bir dekorasyonu kusursuz gösterecektir.

Sadelikteki güç önemli. İç mekânın beyaz dekorunu yansıtan bir çift beyaz modern sandalye çok büyük bir ifade katacaktır.

Ferforje veya herhangi metal bir masa da balkon dekorunuzun şık bir parçası olabilir.

BALKONDA OTURMAK
Balkon kenarında oturmanın gücünü asla küçümsemeyin. Bir boşluk hissi yaratmak için ortada bir açıklık bırakın, fakat kenara bir bank yerleştirin, böylece şık bir dinlenme noktasından bakmanın zevkine varacaksınız.

Stratejik sandalye seçimleri ile balkonunuza renk ve hareket katacağınızı unutmayın. Renkli mavi – yeşil minderlerin yanında çizgili ve sarmal desenlerle bezenmiş bir bank harika görünür. Maviler, yeşiller, kırmızılar ve diğer parlak renkler de dikkat çeker.

Masanın altına ya da balkonun ortasına serilen Nötr ya da parlak renklerde harika parlak bir halı, ortama renk katacak, ilginç desenler ve sıcak dokusu balkonu neşelendirecek çeşitli alanları çekici hale sokacak ve dış mekân dekorunu bütünleyecektir.

MUM VE FENERLER, ÇİZGİLİ YASTIKLAR
Mum için fenerler ve yumuşak çizgili yastıklar, yumuşak minderler balkonlarda sıcak ve rahat bir yaz dekorasyonu yaratmak için harika unsurlardır.

Parlak turkuaz halı ve bahçe mobilyalarının üzerine atılacak parlak çizgili yastıklar, balkonlar için renkli dekorasyon fikirleri arasında yer alabilir.

Mahremiyet duygusunu hafife almayın. İyi yerleştirilmiş bitkiler gibi, açık alanın etrafına yerleştirilecek sazdan çitlerle bir duvar oluşturabilirsiniz.

Böyle bir balkon gerçek bir inziva alanı olarak iş görüyor.

SIRA SÜSLEMELERDE...
Siyah, beyaz, pembe ve yeşil ile kendi dış mekân paletinizi yaratıp el yapımı kök boyaları gibi hünerli ayrıntılarla mekânınıza kendi damganızı vurabilirsiniz.

Yaşam alanınızı tasarlayın ve uzun bir iş gününün ardından, yorulduğunuza değecek mükemmel bir dinlenme alanı, hoşunuza gidecek bir dış mekan dekoru oluşturun. Şimdi harekete geçin...

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe