Bayramda mide sorunlarına dikkat!

0
Kurban Bayramı geliyor. Yoğun miktarda etin tüketildiği kurban bayramında yaşanması muhtemel mide sorunları için uzmanlar uyarıyor. 

Hazmı zor olan et ürünlerinin yoğun tüketimi, Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ağır tatlılar ve yemeklerle birleşince sindirim sistemi rahatsızlıkları kaçınılmaz oluyor. Bu nedenle uzmanlar bayram süresince kırmızı et ve tatlı tüketiminin kontrol altında tutulması ve vücut dengesini koruyabilmek için günde en az 2 şişe maden suyu tüketilmesini öneriyor.

Yeterli ve dengeli beslenme hayatın her döneminde önemli olduğu gibi Kurban Bayramında da büyük önem taşıyor. Uzmanlar yaz aylarında vücudun mineral dengesini korumak ve gün içerisinde kaybedilen sıvı miktarı ile birlikte mineralleri de geri kazanmak için maden suyu içmenin önemli olduğunu vurguluyor.

SİNDİRİMİ SAĞLAYAN “EN ETKİLİ DOĞAL İLAÇ: MADEN SUYU”

İç Hastalıkları Uzman Doktor Emel Bayrak : “Bayramda kan şekerini kontrol altına alan, ani yükselişlerin ve düşüşlerin önüne geçen bir beslenme büyük önem taşır. Bayram süresince tüketilen şerbetli, hamurlu tatlılar ve bolca tüketilen et ürünleri mideyi zorlar.

Bu nedenle eti bir gün dinlendirip, pişirirken ise sadece kendi yağı ile pişirilmeye özen gösterilmeli. Yapılan ikramları ise sadece tadımlık olarak tüketmek en doğru karar olacaktır. Bunların yanı sıra vücudumuzun gereksindiği hem magnezyum, kalsiyum gibi minerallerin sağlanmasında, hem de sindirim, barsak sistemleri ve metabolizma üzerindeki olumlu etkileri nedeniyle, maden suyu günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır.

Maden suyu sindirimi kolaylaştırır ve içerdiği karbondioksit gazıyla tok karnına içildiğinde sindirimi uyarır. İnsan sağlığını dengeleyen bu içecek, sindirim kolaylığını sağlayan en etkili doğal bir ilaçtır. Bu nedenle günde en az iki şişe Beypazarı maden suyu tüketilmelidir” açıklamasında bulundu.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe