Cilt lekesi tedavisinin tam zamanı

0
Güneş lekeleri her yaz sonu pek çok insanın cildinde beliren ve estetik görüntüye gölge düşüren bir cilt problemi. Cilt lekelerinden kurtulmak ve canlanmış bir yüz derisiyle yazı uğurlamak mümkün.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, güneşlenme sonrası oluşan lekelenmelerin çok fazla rastlanan bir cilt problemi olduğunu ve farklı tedavi protokolleriyle giderilebileceğini açıkladı:
“Güneş lekelerinin oluşmaması için her zaman özellikle yüz bölgesini güneşten korumak gerekiyor. Sadece beyaz cilt rengine sahip insanların değil, her cilt tipinin yaz kış 50 faktörlü güneş kremi sürmesini öneriyoruz. Bu dönemde artan güneş lekeleri nasıl geçer sorusunu sormamak için krem sürme alışkanlığını edinmek gerekiyor”.

Güneş lekeleri nasıl geçer?

“ Medikal uygulamalarla güneş lekelerinden kurtulmak mümkün. Lekelerin oluşma nedenini incelediğimizde güneş ışığının etkisiyle vücudun savunmaya geçerek melanin miktarını artırdığını gözlemleriz. Cilt yüzeyinde beliren bu renk farklılıkları için kliniklerimizde kimyasal peeling, mikrodermabrazyon ve lazer teknolojilerinden faydalanıyoruz. Hangi tekniğin seçileceğine ise, lekenin cinsi, derinliği ve koyuluğu belirliyor” ifadesinde bulunan Op. Dr. Bülent Cihantimur, özellikle fraksiyonel lazer uygulamasıyla son derece etkili sonuçlar aldıklarını söyledi.

Fraksiyonel lazerin pek çok avantajı var

“Fraksiyonel lazer sadece güneş lekelerine değil, bununla beraber daha pek çok cilt sorununun çözümlenmesine fayda sağlayan bir sistemdir. Cildin tazelenerek sağlıklı bir görünüme kavuşmasını, kırışıklıkların ve çizgilerin giderilmesini de sağlar. Ayrıca sivilcelerin yol açtığı iz ve çukurların tedavisinde, cilt çatlaklarında, yanık izlerinin giderilmesinde en etkili ve avantajlı tedavi seçeneğidir.

Yüzeysel akne izleri cildin üst tabakasını etkiler ve peeling gibi cilt soyma teknikleriyle kolaylıkla tedavi edilebilir. Ancak derin akne izlerinin giderilmesi için en ideal yöntem fraksiyonel lazer tedavisidir.” diyen Cihantimur, fraksiyonel lazeri genişlemiş cilt gözeneklerinin kapanmasında, yaşlılık ve doğum sonrası lekelenmelerinin giderilmesinde de kullandıklarını ifade etti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe