Fazla kilolarınızın nedeni bu olabilir!

0
Eksik dişi olan kişilerin çiğneme zorluklarına bağlı olarak beslenme alışkanlıklarının da olumsuz yönde etkilendiğini ifade eden Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar “Eksik dişler estetik, fonksiyon kaybı ve çeşitli deformasyonlara neden olarak yaşantımızı zorlaştırıyor.

Diş eksikliği, hem sağlığınızı hem de sosyal hayatınızı olumsuz etkileyecek sonuçlar doğurabilir. Diş eksikliği, implant ile tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır” dedi.

Mutsuzluğuzun Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir
Eksik dişin beden sağlığımız dışında psikolojik olarak da bizi mutsuz ettiğini belirten ve ülkemizdeki 65 yaş üzeri dişsizlik oranının yüzde %67 olduğunu hatırlatan Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Recep Eşkar,“ Yetişkin bireylerin yedide birinde yetersiz ağız sağlığının psikolojik ve sosyal huzura etkisi olduğu, tat almayı, iletişimi, sosyal ilişkileri ve diğer günlük aktiviteleri azalttığı görülmüştür. Araştırmacılar yetişkinlerin diş kayıplarına olan reaksiyonlarını; özgüven kaybı ve özimaj değişimi, yoksunluk, görünüşlerinden hoşnutsuzluk ve kendilerini daha ileri yaşlarda algılama şeklinde sıralamışlardır” dedi.

Kilo Almanızın Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.
Eksik diş, komşu dişlerin devrilmesine, karşıt dişlerin eksik diş bölgesine uzamasına ve dolayısıyla çiğneme fonksiyonunun azalmasına neden olmaktadır diyen Diş Hekimi Recep Eşkar “ Eksik dişler nedeniyle alışılmış çiğneme düzeni de değişir. Sağlıklı bir çiğneme çift taraflı olurken tek taraflı çiğneme ile çene eklemlerinde ağrı, ses, kilitlenmeler oluşabilir. Diş eksikliği, beslenme alışkanlıklarını etkilediğinden besinlerin iyi çiğnenmeden yutulmasına dolayısıyla kilo alımına neden olabilir. İyi çiğnenmeden yutulan besinler aynı zamanda ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.” diye konuştu.

Olduğunuzdan daha Yaşlı Görünmenizin Nedeni Eksik Dişiniz Olabilir.
Eksik diş görüntüsü kişinin öncelikle gülüşünü bozarak kişinin özgüveninin azalmasına, sosyal ilişkilerinde zorluklara neden olur diyen Hospitadent Diş Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Diş Hekimi Recep Eşkar, “Ayrıca dudak ve yanakların çökmesine ve kırışmasına neden olarak yüzde daha yaşlı ve zayıf bir görüntü oluştur. Eksik diş, sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir” dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe