Türkiye’nin cennet köşelerinden oluşan tatil önerileri

0
Türkiye’nin online bilet markası Biletall, Kurban Bayramı’nın 9 gün olarak açıklanması ile henüz nereye gideceğine karar veremeyenler için Türkiye’nin cennet köşelerinden oluşan tatil önerileri hazırladı.

Doğal tabiat güzellikleri, gözde tatil yöreleri ve kozmopolit yapısı ile her zaman dikkatleri üzerinde toplayan ülke: Türkiye… Herkesin gözünün üzerinde olduğu ülkemizde gezilecek birbirinden güzel o kadar çok yer var ki… Her hafta yurdumuzun bir şehrini gezen Biletall Gezgini, elde ettiği izlenimlerini 9 günlük Kurban Bayramı tatiline çıkacak yolcular için paylaşıyor.

Artvin - Karagöl
Türkiye’nin sayılı milli parklarından biri olan Karagöl, Karadeniz’in en yeşil illerinden Artvin’in Şavşat ilçesinin Meşeli köyünde bulunuyor. Göl kenarında konaklama tesisleri bulunduğu gibi kampçılar için alan da mevcut. Doğal güzellikleri, canlılarıyla zengin Karagöl; fotoğraf sanatıyla ilgilenenler için adeta bir cennet. Köyün mimarisi ise ahşap evleriyle tipik Karadeniz mimarisinden oluşuyor. Huzurlu, sakin bir tatil arayanlar için Karagöl doğru adres. Artvin’e gelmişken bölgenin en ünlü doğa harikalarından Mençuna Şelalesi’ni de görmeden gitmeyin.

Eskişehir
Eğer bir tatil planlıyorsanız, geniş zamanlar ve büyük paralar ayırıp Avrupa’ya gitmeniz şart değil. Çünkü Eskişehir tam bir Avrupa kenti gibi tüm imkânları ayaklarınıza seriyor. İğne oyasını andıran kaldırım taşları şehrin güzelliğine güzellik katıyor. Avrupa kentlerinde görülmeye alışkın rengârenk kaldırımları Eskişehir’de görmeniz mümkün. Şehrin ortasından geçen Porsuk Çayı sanki âşıklar kenti Venedik ve kanallarıyla meşhur Amsterdam’ı anımsatıyor. Etkinlik arayanlar için de su göletinde su kayağı, şehrin en çok övülen yerlerinden biri olan Sazova Parkı bu isteğinizi rahatlıkla karşılayabilecek. Odunpazarı adı verilen yere gelmeden Eskişehir’e gittim sanmayın. En turistik bölgelerden biri olan Odunpazarı, tarihi evler ve dar sokaklarıyla şehre değişik ve görülmeye değer bir hava katıyor.

Amasya
Şehzadeler şehri olarak da anılan bu güzel şehir, tarihi ve doğal güzellikleri ile son yılların gözde tatil yerlerinden biri haline geldi. 7 bin yıllık bir tarihe sahip olan Amasya, yaz aylarında temiz denizi ve yeşilliği ile rağbet görüyor. En çok bilinen özelliği ise gördüğünüzde hayran kalacağınız 19.yüzyılın ikinci yarısından kalma cumbalı evleridir. Birbiriyle yan yana yada sırt sırta inşa edilen Amasya evleri, haremlik ve selamlık olup çoğu avlulu ve bahçelidir.

Mardin
Uçsuz bucaksız Mezopotamya ovasına tepeden bakan Mardin; onlarca din ve kültüre tanıklık etmiş ve pek çok inancın kesişim noktası olmuştur. Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Mardin’de sırt sırta yapılmış cami ve kiliseleri görmeniz, dinlerin buluşmasına tanıklık etmeniz mümkün. Şehir bilindiği üzere uzaktan bakıldığında birbirinin üzerine yapılmış gibi görünen çatısız evleriyle ünlü. Hz. Muhammed’in ayak izinin sergilendiği Sıtti Radaviye (Hatuniye) Medresesi görülmeden dönülmemeli.


Nevşehir
Şehrin merkezinde ve çevresinde tatilinize renk katacak, hayranlığınızı kazanacak birbirinden önemli tarihi değerler ve doğal güzellikler mevcut. Dünyaca ünlü balon gezilerinin ve peribacalarının yanı sıra Derinkuyu Yeraltı Şehri, Temenni Tepesi, bölgede en etkileyici yerlerin başında gelen Kapadokya Paşabağ Rahipler Vadisi, Aziz Basel Şapeli ve Yılanlı Kilise tatilinizi keyifli geçirebileceğiniz rotalar arasında yer alabilir.

Mersin
Özellikle ekonomik bir tatil arayışındaysanız ve deniz-kum-güneş üçlüsünden ödün vermek istemiyorsanız, bu şirin ve doğal şehir tam size göre. Oldukça güzel atmosfere sahip Mersin Marina’da bir hafta sonu sabahı uyanıp, manzarayı izleyerek kendinizi dinleyebilir, ardından yapacağınız güzel bir kahvaltı ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Merkeze 90 km uzaklıktaki Susanoğlu Plajı, kum kalitesi olarak Akdeniz’de eşi benzeri olmayan bir sahildir. Susanoğlu’nun doğu tarafında bulunan Yapraklı Koyu ise doğal su kaynakları içerdiği için buradaki su Akdeniz’in diğer bölgelerine göre on derece daha düşüktür. Mersin’e gitmişken meşhur cezeryesinden ve kerebiç tatlısından tatmadan dönmeyin.

İzmir
İzmir, antik dönemlerden bu yana Ege’nin en önemli kentlerinden biriydi. İzmir’e gelen turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri olan Kemeraltı çarşısı canlılığını bugün de hala koruyor. Kemeraltı’nda Kızlarağası Hanı ve han bitişiğinde kahve keyfi, Kemeraltı’nda balık pazarında midye aklınızda bulunsun. Sadrazam Mehmet Said Paşa tarafından Konak meydanında 1901 yılında yaptırılan 25 metre uzunluğundaki Saat Kulesi, 1907 yılından beri şehrin simgelerinden biri haline gelen Tarihi Asansör, Kordon Boyu, Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Alsancak Sevgi Yolu, İzmir’de görmeniz gereken önemli yerlerden sadece birkaçı.

Balıkesir
Balıkesir özellikle doğal tabiat güzellikleri ile meşhur bir şehir. El değmemiş doğal yapısıyla Yunan mitolojisinde de önemli bir yere sahip olan Kazdağları ve Kazdağları Milli Parkı, şehrin cazibesini artıran önemli unsurların başında yer alıyor. Daha önce hiç rastlamadığınız kuş türlerini görebileceğiniz Manyas Kuş Cenneti ve Türkiye’nin en ünlü plajlarından biri olan Sarımsaklı Plajı da Balıkesir’de bulunuyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe