‘Neden tavuk ve hindi eti yemeliyim’ diyenler için 10 neden

0
Dünyada yapılan araştırmalar gösteriyor ki tavuk ve hindi eti sağlıklı ve dengeli beslenme, bedensel ve zihinsel gelişim için tüketilmesi gereken hayvansal protein kaynaklarının başında geliyor.

Kısa lifleri nedeni ile kolay sindirilen, besin maddelerini yüksek düzeyde içeren beyaz et, yalnız sağlıklı mutfaklar için değil diyetetik hastane mutfakları için de ideal bir gıda maddesidir. Özellikle derisiz göğüs eti düşük kolesterol seviyesi ile son derece cazip bir besin.

BESD-BİR olarak uzmanlara sorduk, B2, B6, B12 gibi vitaminlerce oldukça zengin ve bazı mineraller yönünden de sağlıklı beslenme için avantajlı bir gıda maddesi olan tavuk ve hindi etini yemek için 10 nedeni sizler ve okuyucularınız için sıraladık:

TAVUK VE HİNDİ ETİNİ TÜKETMEK İÇİN 10 NEDEN

1. Doğal anti-depressant
Hindi etine benzer olarak piliç etinde de triptofan adı verilen amino asid içeriği yüksektir. Koca bir kase tavuk suyuna çorbayı içtiğinizde rahatlamanızı sağlayan bu maddedir. Depresif, huzursuz hissettiğinizde, içtiğiniz bu çorba, beyninizdeki serotonin seviyesini yükselterek moralinizi yüksek tutmanızı, stresinizi azaltmanızı ve rahat uyku uyumanıza yardımcı olur.

2. Sağlıklı yaşamak için gerekli
Göğüs eti tüketerek, kalp hastalığına neden olan homositin isimli amino asidi baskı altına alabilir ve kontrollü seviyede kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

3. Göz için faydalı
Piliç ve hindi eti, A vitamin grubundan gelen retinol, alfa ve beta karotenler ve lisopen zenginidir. Tüm bu maddeler, sağlıklı bir göze sahip olmanız için gereklidir.

4. Zengin fosfor kaynağı
Piliç ve hindi eti fosfor açısından zengindir. fosfor, diş ve kemikleri güçlendirdiği gibi böbrek, akciğer ve merkezi sinir sistemi fonksiyonunu destekleyen vücudumuz için çok gerekli bir mineraldir.

5. Bolca Selenyum
Piliç ve hindi etinde, metabolik performansı etkileyen gerekli bir mineral olan selenyum bolca bulunur. Bir başka değişle; insan vücudundaki tiroid, hormon, metabolizma ve immün (bağışıklık) fonksiyonlarını etkiler, düzgün çalışmalarını sağlar.

6. Metabolizmayı güçlendirir
İçeriğindeki B6 Vitamini (veya B vitamini kompleksi) enzimleri ve “metilasyon” olarak bilinen metabolik hücre tepkimelerini cesaretlendirir. Yani; piliç ve hindi eti tükettiğinizde kan damarlarınızın sağlıklı kalmasını, enerji seviyenizi yükseltmenizi ve metabolizmanın kalori yakmasını sağlar. Böylece kilonuzu ve hareket seviyenizi sağlıklı bir düzeyde tutabilirsiniz.

7. Zayıflamak için ideal
Yağsız et arıyorsanız derisiz göğüs eti eşsiz bir diyet aracıdır. Az yağlı protein kaynağı olan piliç ve hindi etindeki protein, kas gelişimini sağlar. Böylece vücudun sağlıklı gelişimini destekler ve kilo vermenize yardımcı olur.

8. Niasin içeriği zengin
Birçok gıdada bulamayacağınız ancak vücudumuz için elzem niasin içeriği açısından piliç ve hindi eti çok önemlidir. Niasin, kansere ve genetik (DNA) diğer hasarlara karşı savunma geliştiren özel bir B vitamini türüdür.

9. Sağlıklı bir doku gelişimi için faydalı
Piliç ve hindi eti ciğerinin içeriğindeki B2 vitaminleri sayesinde deri problemlerinizi hızlı bir şekilde azaltacağını ve kuru ve hasara uğrayan derinizi iyileştirir. Ağızda çıkan aftlardan, genellikle kış aylarındaki dudak çatlamalarından ve kuruyan cildinizden şikâyetçiyseniz faydasını hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

10. Kemik erimesini önler
İleri yaşlara yaklaşıyor ve osteoporoz ve artrisit gibi kemik erimesi ve eklem iltihabı rahatsızlıklarından şikayet ediyorsanız, içerdiği proteinin etkisi ile piliç ve hindi eti yiyerek kemik erimesine karşı önlem alabilirsiniz.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe