Spor tutkusu aşkı öldürüyor

0
Hotels.com’un yeni araştırmasına göre Avrupa genelinde her 5 spor tutkunundan 3’ü, deplasmana eşlerindense arkadaşlarıyla gitmek istiyor. Türkiye’de ise her 4 taraftardan 3’ü, bir final maçını izlemeyi sevdiği kişiyle tatile gitmeye tercih ediyor.

Konaklama uzmanı Hotels.com™’un yayınladığı yeni Sports Travel Scorecard raporuna göre Avrupalı sporseverler tuttukları takıma, eşlerine ya da sevgililerine olduğundan daha fazla tutkuyla bağlı! Avrupa genelinde her altı kişiden biri takımına daha sadık olduğunu belirtirken, Türkiye’de her beş taraftardan biri, bir karşılaşmayı izlemek üzere seyahat etmek için sevdiği kişiden ayrılabileceğini söylüyor. Başka bir deyişle spor tutkusu ve romantizm, pek de bağdaşmıyor!

MAÇ KEYFİ ROMANTİK TATİLE TERCİH EDİLİYOR

Avrupa ortalamasına bakıldığında, fanatik taraftarlarının yüzde 50’sinin büyük bir final karşılaşmasını izlemeyi tercih ettiği ve yalnızca yüzde 44’ün sevdiği kişiyle tatile çıkmayı istediği görülüyor.

EN ROMANTİK NORVEÇLİLER

Romantizme en uzak taraftarlar ise Ruslar. Rapora göre Rusların yüzde 72’si ilgilendikleri spor dalındaki bir final maçı izlemeyi seçerken, yalnızca yüzde 25’i sevdiği kişiyle birlikte romantik bir tatile çıkmak istiyor. Norveç ve Birleşik Krallık ’ta ise durum bunun tam aksi. Norveçli sporseverlerin yalnızca yüzde 30’u, Birleşik Krallık’takilerin yüzde 34’ü bir spor müsabakasını romantik bir tatile tercih ediyor.

ARKADAŞLAR EŞLERDEN ÖNCE GELİYOR

Spor tutkunlarının yüzde 56’sı müsabakaları arkadaşlarıyla izlemeyi tercih ederken, yalnızca yüzde 21 partnerleriyle birlikte olmak istiyor. İki oran arasındaki farkın en yüksek olduğu ülkelerse Finlandiya ve Danimarka. Bu ülkelerdeki taraftarlar, spor karşılaşmalarını arkadaşlarıyla izlemeyi, eşleriyle izlemekten beş kat daha fazla tercih ediyor.

TÜRKİYE’DEKİ ERKEKLERİN YALNIZCA YÜZDE 13’Ü…

Türkiye’deki kadınlar ise spor etkinliklerini sevdikleri kişiyle birlikte seyahat etmek için bir seçenek olarak görüyor. Rapora göre kadınların yüzde 44’ü, spor etkinliklerini izlemek için sevgilileri ile birlikte gezebileceklerini söylüyor. Buna karşın erkeklerin yalnızca yüzde 13’ü, spor etkinlikleri için eşleri ya da sevgilileriyle birlikte seyahat etmek istiyor.

“SPOR TUTKUSU İLİŞKİLERİ RİSKE SOKABİLİYOR”

Simon Matthews, Hotels.com EMEA bölgesi Halkla İlişkiler Müdürü araştırmanın sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi: “Spor tutkusu pek çok kişinin hayatında önemli yer tutuyor ve bu kişileri sevdikleri takım ya da sporcuları izlemek için yıl boyu seyahat ediyor. Yine de araştırmanın sonuçları bizi şaşırttı. Spor sevgisiyle seyahat eden kişilerin ilişkilerini riske atmayı göze alması, bu kişilerdeki spor aşkının her şeyin üzerinde olduğunu gösteriyor. Böylesi tutkulu kişiler için belki de en doğrusu, spora kendileri kadar değer veren ve bu tutkularını paylaşan kişilerle birlikte olmak”.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe