Yüz kremlerini doğru hareketlerle sürüyor musunuz?

0
Doctor B Aktif Kozmetikleri markasıyla yaşlanma karşıtı ürünler geliştiren Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, kremler hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Bülent Cihantimur, krem sürmenin önemine ve nasıl sürülmesi gerektiğine dikkat çekti:” Cildin nemsiz kalması, dış etkenlere karşı kalkansız kalmasıdır. Mutlaka sabah akşam cilt temizlenmeli ve kaliteli bir ürünle dayanıklığı artırılmalıdır. Ayrıca krem sürmeyi öğrenin! Kremleri doğru hareketlerle sürün. Bu konuda bir cilt bakım uzmanından yardım alabilirsiniz. Lenf bezlerinin dizilişine ve yer çekimine göre şekillendirilmiş parmak hareketleri, krem içeriğinden maksimum faydalanmanızı sağlar”.

Krem ambalajlarını temiz tutun

“Kremlerinizin hijyenine önem verin. Doğru saklama koşullarında muhafaza edin. Yıllarca dolabın bir köşesinde kalmış ürünler hem bakteri üretir, hem de içeriğindeki aktif maddeler, etkinliğini kaybeder. Bu sebeple aldığınız ürünü temiz ellerinizle açın ve temiz cildinize tatbik edin” ifadesinde bulunan Cihantimur ayrıca “Cildiniz için ayda bir, uzmanın, bilinçli bir şekilde lenf bezlerini dikkate alarak yapacağı cilt bakımı, aynı şekilde cildinizi canlandıracaktır” dedi.

Hamam ve kese çok önemli

“En çabuk yaşlanan alanlar, burun ve dudak bölgesidir. Yaz kış bu gölgelere koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin. Geleneksel hamam kültürümüz içinde yer alan kese uygulaması ve maske cilt sağlığı için oldukça faydalıdır. Lütfen genç bir kızınız varsa, ona bakım yapmayı öğretin” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur cilt tipine ve yaşına uygun ürünlerle cildin korumasını sağlamanın çok önemli olduğunu ifade etti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe