Koşmaya başlamak için 19 sebep

0
Oturup düşünecek olursanız niye koşmadığınıza dair sayısız sebep bulabilirsiniz. Ancak denemeden nasıl bilebilirsiniz ki?

İşte size koşmaya başlamak için birkaç inandırıcı sebep:

1 - Her yerde yapabileceğiniz için: Egzersiz yapılan yer ne kadar erişilebilir olursa egzersize bağlı kalmak da o kadar kolay olur. İşe mi gidiyorsunuz? Koşabilirsiniz! Tatilde misiniz? Yine koşabilirsiniz! Yağmur, dolu, kar? Evet, yine de koşabilirsiniz.

2 - Yeni arkadaşlar edinmek için: Dostça rekabet için başlangıç çizgisi önünde olmak zorunda değilsiniz. Kendinize yerel bir koşu kulübü tarafından organize edilen bir grup koşusu bulun.

3 - Yalnız vakit geçirmek için: Koşu arkadaşı işi size göre değil mi? O zaman tek başınıza koşmaya başlayın ve bir süreliğine her şeyden kaçın.

4 - Bir hedefe ulaşmak için: Bir amaç belirleyip bu amaca ulaşmanın ne kadar harika bir his olduğunu söylemeye gerek bile yok. Her zaman koşmak istediyseniz eğer – hedefiniz bir maratonu bitirmek ya da yalnızca parkta bir tur atmak da olabilir – ayakkabılarınızı giyip koşmaya başlamanın tam zamanı!

Sıkılmadan egzersiz yapmanın 8 yolu‏
+9
Çoğumuz sıkılmaya dünden hazırız, hele konu egzersiz olursa! Yapmamız gerektiğini biliriz ama genellikle motivasyon yoksunluğu yaşarız. Belki de egzersiz yaparken bir yandan eğlenmek ve zamanın nasıl geçtiğini anlamamak gereklidir, işte size bazı öneriler:

5 - Daha uzun yaşama ihtimali için: Daha fazla her zaman daha iyi anlamına gelmese de düzenli olarak koşmanın yaşam süresini uzattığına dair somut kanıtlar var – günde yalnızca birkaç dakikalığına da olsa.

6 - Kalori yakmak için: Egzersizi yalnızca kilo verme amacı ile yapmak çok tavsiye edilmese de koşmanın bolca kalori yaktığı inkar edilemez. Bireysel kalori yakımı cinsiyete, ağırlığa, aktivite seviyesine ve ne kadar hızlı ve ne kadar süre boyunca koşulduğuna göre değişir; ancak belli bir mesafeyi koşarak, yürürken yaktığınız kalorinin iki katını yakacağınız kesindir.

7 - Gülümsemek için: Egzersiz yaparken beynimiz temelde uyuşturucu etkisi yaratan ve kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan kimyasallar salgılar. Gülümsemekten kaçamazsınız!

8 - Daha iyi uyumak için: Yapılan araştırmalar düzenli egzersiz yapan kişilerin kanepede çok vakit geçirenlere kıyasla çok daha rahat uyuduklarını gösteriyor. Günde yalnızca on dakikalık egzersiz bile büyük fark yaratabiliyor.

9 - Hatırlamak için: Yeni bir dil öğrenmek yaşlanan beynin körelmesini engellemenin tek yolu değil. Yapılan araştırmalara göre fiziksel olarak faal olmak bilişsel zayıflamanın önlenmesinde çok daha önemli.

10 - Enerji dolmak için: Uzun bir günün sonunda koşmanın enerjinizi yeyip bitireceğini düşünebilirsiniz; ancak fiziksel aktivite aslında yeniden enerji ile dolmayı sağlar – belki de kısa bir uykudan daha hızlı bir şekilde.

11 - Kalbiniz için: Kan basıncının ve kolesterolün doğal yollarla düzenlenebilmesi için haftada üç ya da dört kez 40 dakikalık aerobik aktivite – koşmak gibi – öneriliyor.

12 - Rahatlamak için: Beynin salgıladığı iyi hissettiren kimyasallar stresin hafifletilmesine de yardımcı olmaktadır – egzersiz teknik olarak vücut için stres etkeni olsa da.

13 - Kanser riskini azaltabilmek için: Fiziksel olarak aktif kişilerin daha düşük kolon ve göğüs kanseri riskine sahip oldukları yönünde güçlü kanıtlar var. Yeni yapılan araştırmalar egzersiz yapmanın endometriyal, akciğer ve prostat kanserlerine karşı koruyucu olarak görev yaptığını da gösteriyor.

14 - Dışarıda daha fazla vakit geçirebilmek için: Doğada geçirilen ekstra zaman daha sakin, mutlu ve enerji dolu hissetmenizi sağlayacaktır.

15 - Daha çok yeni yer görebilmek için: Kendi muhitinizin çevresinde tur atmakta bir sorun yok; ama biraz daha hızlı bir tempo ile çok daha fazla yer görebilirsiniz!

16 - Yeni ayakkabı almak zorunda kalacağınız için (muhtemelen): Bir süredir koşmuyorsanız eğer, büyük olasılıkla yeni koşu ayakkabılarına ihtiyacınız vardır. Koşmak için ihtiyacınız olan tek şey bu ayakkabılar ve kim alışveriş yapmayı sevmez ki?

17 - Kemiklerinizi korumak için: Koşmak gibi vücut ağırlığının hissedildiği egzersizler kemiklerin güç ve sağlık kazanmasının, kemik kaybının yavaşlatılmasının anahtarıdır.

18 - Akan burunla uğraşmamak için: Yeni koşma rutininiz sayesinde soğuk algınlığı ve grip sezonunu sorunsuz atlatabilirsiniz. Ölçülü bir şekilde egzersiz yapmak, bağışıklık sisteminin virüsleri defetme becerilerini destekliyor.

19 - Farklılık yaratmak için: Kendinizi hazır hissettiğinizde bir hayır kurumu için koşun. Antrenmanlar zor gelmeye başladığında bu işe niye girdiğinizi hatırlayın – ve sizin bu iyiliğinizden yararlanabilecek insanları.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe