Kış geldi, yemek saatleri erkene kaydı

0
Çorbalarda tavuk suyu ve işkembe favori oldu, patlıcan yemeğinin yerini ıspanak ve nohut aldı

Yemeksepeti, kışın gelmesiyle değişen yemek alışkanlıklarımızı belirledi. Verilere göre, kısalan günlerde akşam yemeği saatleri birer saat erkene kayma eğilimi gösteriyor. Ev sıcaklığından vazgeçemeyenler hafta sonu siparişlerini artırıyor. Yemek tercihlerinde ise bu kış yine çiğ köfte zirveye yerleşti. Onu çorbalar, ev yemekleri, börekler ve tatlılar izledi. Çorbalarda işkembe ve tavuk suyunun siparişleri iki katına çıktı, ev yemeklerinde de kuru fasulye siparişleri ikiye katlanırken, patlıcan yemeklerinin yerini ıspanak ve nohut yemekleri aldı.

Soğuk havalar, karlı günler derken kış gelince hayatımızın ritmi değişiyor. Bu değişim yemek alışkanlıklarımıza ve elbette ki Yemeksepeti siparişlerine de yansıyor. Yemeksepeti verilerine göre kullanıcılar, soğuk günlerin ardından akşam daha çabuk acıkıyor ve gecelerin uzamasıyla birlikte günü erken bitirmeyi tercih ediyor. Yazın akşam yemeği siparişleri 19.00-20.00 saatleri arasında zirve yaparken kışın bu yoğunluğun gerileyerek saat 18.00-19.00’a kaydığı görülüyor.

Hafta sonu ev sıcaklığından vazgeçmiyoruz
Kış aylarında hafta sonu siparişleri de artış gösteriyor. Kullanıcılar soğuk havalarda ev sıcaklığından vazgeçmiyor ve yemeklerini eve söyleyerek keyif yapmayı tercih ediyor. Bu yıl Cumartesi – Pazar verilen siparişlerin hafta genelindeki oranları yaz aylarına göre yüzde 15 arttı.

Çiğ köfte bu kış da zirvede
Yemek tercihlerimizde bu kışın favorileri yine çiğ köfte, çorbalar ve ev yemekleri oldu. Nefis acısıyla içimizi ısıtan çiğköfte, siparişlerini, yaz aylarına göre ortalama 2,5 katına çıkardı. Sonbahar aylarına göre ise yüzde 75 artırdı.

Çorbalarda kış modası: Tavuk suyu ve işkembe
Çorbalar ise siparişlerini sonbahara göre yüzde 70 artırdı. Her daim zirvede olan mercimek ve ezogelinin yanı sıra, tavuk suyu ve işkembe çorbası daha çok tercih edilmeye başlandı. Bu iki lezzetin de sipariş oranları 2 katına çıktı.

Karnıyarığın yerini nohut ve ıspanak aldı
Ev yemekleri içerisinde ilk sıradaki kuru fasulye, kışın siparişini 2 katına çıkararak yerini korudu. Yaz ve sonbahar döneminde mutlaka ilk üçe giren karnıyarığın yerini ise, kış aylarının gelmesiyle birlikte nohut ve ıspanak yemekleri aldı. Bu iki lezzetin sipariş oranı yüzde 70 oranında arttı.

Börek ve tatlı arttı, salata aşkı ilkbahara kaldı
Kışın enerjiye muhtaç bünyelerimiz tatlı ve karbonhidratlara da daha çok ihtiyaç duyuyor. Bu doğrultuda bu kış da börek ve tatlı siparişleri yüzde 50’ler seviyesinde artış gösterdi. Sert hava koşullarında salata ve light ürünlerin siparişleri ise düşüş yaşadı.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe