Önce tedavi sonra saç ekimi

0
Organik Saç ekimi son dönemlerin en etkili saç ekimi yöntemleri arasında yer alıyor. Kimlerin organik saç ekimine uygun olduğu ve kimlerin organik saç ekiminden faydalanamayacağını ise, tekniğin bulucusu Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur açıklıyor.

“Organik Saç ekimi üzerinde kapsamlı araştırmalar ve ARGE çalışmaları yaptık ve sonrasında halkımıza sunduk. Saç dökülme ve kellik sorunu yaşayan pek çok insan var ve bunların her birinin hikayesi, tetikleyici sebebi birbirinden farklı.

Sorunun neden kaynaklandığını tespit etmek ve Organik Saç ekimine uygun bir aday olup olmadığına karar vermek için, ön görüşme ve muayene yapılması gerekiyor” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, Organik Saç ekimi uygulamasına uygun hasta profillerini anlattı: “Eğer hastamızın genetik yatkınlığından dolayı kellik sorunu varsa, saç dökülmesine karşı farklı terapiler denemesine rağmen sonuç alamamışsa, kel ve seyrelmiş saçlarından kurtulup, daha aktif ve genç bir görüntü istiyorsa ve tüm bunların altında saç dökülmesini tetikleyici kronik bir hastalığı yoksa Organik Saç ekimi yaptırabilir”.

Egzama, Saçkıran, Liken ve Nekroz hastaları
“Saçlı bölgede en çok rastlanılan egzama, saçkıran gibi sorunlar da bölgesel olarak saçların dökülmesine neden olur” diyen Cihantimur, bu hastaların Organik Saç ekimi için öncelikle tedavi olmaları gerekiyor açıklamasında bulundu. “ Eğer hastamızın saçlı dokusunda herhangi bir deri hastalığı varsa, tedavi edilmesi şarttır.

Tedavi sonrasında Organik Saç ekimi yapılabilir. Ama öncelikle mutlaka tedavi aşamasının atlatılmış ve derinin iyileşmiş olması gerekir” dedi ve ekledi: “Ayrıca bir başka klinikte saç ektirmiş ve kafatasında liken ya da nekroz oluşmuş hastalar da bize geliyor. Bu tarz sorunları olan hastalarda ise, deriyi tedavi ediyoruz ve yeniliyoruz. Çünkü saçın tutunabilmesi için öncelikle liken ve ya nekroz oluşumuyla kalitesiz hale gelmiş ve yağı azalmış bölgenin mutlaka tekrar yağlandırılması gerekir. Kısaca önce tedavi planlamasını yapıyoruz, deri makul hale geldiğinde de Organik Saç ekimini uyguluyoruz”.

Kemoterapi hastaları ve Organik Saç ekimi

Radyoterapi veya kemoterapi sebebiyle saçları dökülen hastalar için de bilgi veren Op. Dr. Bülent Cihantimur “Kemoterapi veya radyoterapi görmüş hastalarda herhangi bir sonuç alınamaz maalesef. Donör bölge yani mevcut bir saç kökü alanı yoksa Organik Saç ekimi ya da PRP gibi başka bir protokol tavsiye edilemez. Organik Saç ekiminde yeni bir kök oluşumuna fayda sağlamıyoruz, mevcut zayıflamış, yağdan mahrum kalarak cansızlaşmış saç köklerini Yağ Transferi ile tedavi ediyoruz “dedi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe