Işıkları kapatmadan sevişin!

0
Medikal Estetik Uzmanı Dr. Gina Moret, genital güzellik denildiğinde aklımıza gelmesi gereken başlıkları anlattı. “Işıkları kapatmadan sevişmem” diyorsanız; güldüğünüzde, hapşırdığınızda idrar kaçırmaya başladıysanız ya da bebek sahibi oldunuz ama ağrı nedeniyle eşinizle beraber olamıyorsanız bu sorunların tamamının tedavisinin olduğunu bilmelisiniz.

Vajina bölgesindeki olası sorunları olan İç dudakların sarkması (labia minora), dış dudakların estetik dışı görüntüsü (labia majora), mons pubisdeki yağlanma, total renk değişimi- kararma, total gevşeme, partnerle karşılıklı olarak his sorunu, idrar kaçırma, orgazm olamama, yetersiz uyarılma gerek ameliyat gerekse de ameliyatsız yöntemlerle tedavi ettiklerini belirten Dr. Gina Moret, hastalara, ihtiyaca göre birçok alternatif sunabildiklerini söyledi.

KANSER HASTALARI DA TEDAVİ OLABİLİYOR

Vajinal bölge için ileri düzey bir lazer kullandıklarını açıklayan Dr. Moret, “DoctorB Clinic’te lazeri hem estetik hem de hastalık tedavisinde kullanıyoruz. Vajina daraltma, sıkılaştırma ve beyazlatmayı, estetik başlığı altında topluyoruz. Ama kişide vajinal atrofi (azalan östrojen nedeniyle vajinal duvarların incelmesi ve iltihaplanması) meydana gelmişse cinsel ilişki sırasında ağrı meydana gelebilir. Ayrıca hastada kanama, kaşıntı ve akıntı gibi şikayetler de olabilir. Bu tür semptomlar bu cihazla tedavi edilebiliyor. Monalisa Touch adı verilen bu cihazla vajinanın olası sorunları ortadan kaldırılabiliyor. Kanser hastaları da bu tür tedavilerden faydalanabiliyor; çünkü hormon içermez. Hem lokal hem de sistemik olarak meme ve rahim kanseri olan kişilere de bu tedaviyi uygulayabiliyoruz” dedi.

İDRAR KAÇIRMA ŞİKAYETİ OLANLARA MÜJDE!

Vajinal bölgede kullanılan fraksiyonel lazerin özel bir başı (prob) olduğunu kaydeden Dr. Moret, sözlerine şöyle devam etti: “O probu vajinanın içerisine yerleştirip, 360 derece atış yaparak her yeri tedavi ediyoruz. O dokuya travma verildiğinde, dokudaki kolajen üretimi artıyor ve bütün hücreler oraya gidiyor. Burada beni en mutlu eden konu da şu; bu işlemi yaparken eğer doku kalınlaşırsa kişinin idrar kaçırma şikayeti de tedavi edilmiş olur. Atrofik bir vajen cansız bir pembedir. Ama birinci seanstan sonra bir buçuk, iki haftanın ardından o soluk pembe yerini sağlıklı bir pembeye bırakır.”

Yaşamı adeta kabus haline getiren idrar kaçırma sorununu da ameliyatsız tedavi edebildiklerini söyleyen Dr. Gina Moret, idrar kaçırma ileri derecedeyse bunu ameliyatla tedavi ettiklerini, başlangıç veya orta evrede ise başarılı bir şekilde lazer yöntemiyle tedavi ettiklerini açıkladı.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA YETERİNCE ISLANAMIYORSANIZ…

“Kişi kahkaha atınca, hapşırınca veya güç uygulaması gerektiğinde idrarını kaçırıyorsa bunu tedavi edebiliriz. İdrar kaçırma sorunu yaşayan kişiye üç seans lazer önerilir ama kişi birinci seanstan itibaren daha kuru olduğunu hissetmeye başlar” diyen Dr. Moret, bu yöntem sayesinde cinsel ilişki sırasında kuruluk şikayeti olan, yeterince ıslanamayan kadının yeterince ıslak olmasının sağlandığını, tüm bunların hastaların yaşam kalitesini artırdığını söyledi. Ayrıca yaşam süresi uzadığı için menopoza giren kadınların da en az 20 yıl daha menopoz semptomu yaşadığına dikkat çeken Dr. Moret, rahatsız edici bu semptomları yaşamaya gerek kalmadığını, lazer yöntemiyle birçok sorunun ortadan kaldırılabildiğini vurguladı.

LAZER YÖNTEMİ BAŞKA NERELERDE KULLANILIYOR?

Doğumdan sonra meydana gelen vajinal sarkma da lazer yöntemiyle tedavi edilebiliyor. Hem kadın hem erkeklerde genital beyazlatma işlemi yapılabiliyor. Genelde genital beyazlatma denildiğinde akıllara kadınlar geliyor ama erkeklere de beyazlatma işlemi uygulanabiliyor.

Dr. Gina Moret, “Beyazlatma işlemi için en az üç seans gerekiyor. Hastanın hedeflerine göre ilerliyoruz. Vajina küçültme işlemini ya ameliyat ya da cihazla yapıyoruz, bu hastaya bağlı. Genel olarak vajinaya dışarıdan atış verdiğimizde o doku sıkılaşıyor. Daraltma işlemi genelde doğumdan sonra talep ediliyor. Kadınlar gerek genital beyazlatma gerekse sıkılaştırma tedavisinden sonra eşlerinin çok daha mutlu olduğunu söylüyor. Daraltma işleminde amaç zaten partneri mutlu etmek oluyor ancak daraltma işlemi, anatomiye ve yaşa göre değişiklik gösteriyor” dedi.

VAJİNA DARALTMA İŞLEMİ NE ZAMAN YAPILABİLİR?

Kadınların en çok da doğumdan sonra vajina daraltma işlemini tercih ettiklerine değinen Dr. Moret, şunları söyledi: “Doğumdan sonra iyileşme süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Vajinada kesi var mı yok mu bu da büyük bir etken. Bebek gelirken, vajinayı yırtmaması için doktor tarafından epizyotomi (vajina ile anüs arasındaki bölgenin kesilmesi) yapılır. Bu, kontrolü sağlamak için yapılır, aksi takdirde vajinada kontrolsüz yırtıklar meydana gelir. Epizyotominin ardından vajinada bir iz kalır. O bölgede ağrı olabilir ama biz hem izi yok edip hem de o dokuyu sıfırlayarak ağrının yok olmasını sağlayabiliyoruz. O bölgede yırtık oluştuysa ve vajina kontrolsüz bir şekilde açıldıysa kapatmak daha zordur. Bu kişilerde yırtık çok derin olduğu için kesinlikle cinsel ilişkiye giremeyeceklerini söylerler. Aylardır hatta yıllardır cinsel ilişkiye giremeyen çiftler var. Bu kişiler bir-iki seanstan sonra kendilerini çok daha iyi hissetmeye başlıyor. Sonuç olarak yara kapandığı zaman bu tedavi işlemine başlanabilir. Açık yara, enfeksiyon gibi faktörler yoksa kişi hemen tedaviye alınabilir ama en azından doğumdan altı ay sonra yaptırmakta fayda var. Bu tedavi yöntemi, herhangi bir kimyasal içermediği için emziren kişi gönül rahatlığıyla tedavisini yaptırabilir.”

GENİTAL BÖLGEDE ÇÖKÜKLÜK VARSA…

“Hastanın ihtiyacına göre değişmekle birlikte labia adı verilen genital bölge dış dudaklarda bir erime söz konusu ise dolgu ile genital bölge daha estetik bir görünüm kazanabiliyor” diyen Dr. Moret, kişinin dolguyu, bir yıl, sekiz veya altı ayda bir yeniletmesi gerekebileceğini, dolgunun çeşidine göre yeniletme süresinde de değişiklik olabileceğini söyledi.

VAJİNA ESTETİĞİ ÖZGÜVENİ GETİRİYOR!

Bazı kadınlara dolgu işleminin yapılamadığına dikkat çeken Dr. Gina Moret, bunun gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Kişide aktif herpes varsa dolgu yapılamaz ama aktif değilse herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinden dolgu uygulanabilir. Lazer herkese yapılabiliyor. Kişide enfeksiyon varsa önce enfeksiyon (mantar vb) tedavi ediliyor ardından da tedavi gerçekleştiriliyor.”

Vajina estetiği, cinsellikte özgüvensiz olan kadına özgüven sağlıyor. Böylece hem kadın hem de partneri daha mutlu bir cinsel yaşama sahip oluyor. Çoğu kadının, ışığı kapatmadan eşiyle beraber olamadığını belirten Dr. Gina Moret, bu kadınların vajina estetiğinin ardından ışığı kapatmaya ihtiyaç duymadıklarını açıkladı. Zorlu Center Teras Evler’de bulunan DoctorB Clinic’e gelen hastalarının uygulamadan son derece memnun kaldıklarının da altını çizdi.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe