Elektronik Sigara Likit Nasıl Kullanılır

0
Elektronik sigara son yıllarda dünyanın birçok ülkesinde sevilerek tercih edilen bir cihazdır. Dünyanın birçok yerinde sigarayı bıraktırmak veya daha aza indirmek için milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Hatta İngiltere de bulunan Ulusal Sağlık Sistemi sigarayı bırakmak isteyen insanlar için e-reçete verilmesini önermiştir. 1963 yılında icat edilmiş olup günümüzde ülkemiz de de oldukça ilgi gören bir alettir.

Sigara Bırakma Sürecinde Yardımcı Olan Bir Simülatördür

Elektronik sigara bir takım bileşenlerden meydana gelir. Atomizer; sigarada kullanılan likidin buharlaşmasını sağlar. Kartuş; buharı ağız içine ileten bir ağızlıktır. Pil; elektronik sigara için enerji sağlayan üründür.

İlk olarak elektronik sigara likit hakkında sıkça sorulan sorular ile yazımıza başlayabiliriz.Bunun için detaylı bilgiyi şbu linkten edinebilirsiniz. http://www.elektroniksigaravip.org/icerik/likit-dolum-sivisi-sikca-sorulan-sorular.html  Elektronik sigara da kullanılan likite, e likit yada dolum sıvısı da denmektedir. E-Likitin içeriği farklılık gösterir ve içeriğinde doğal aromalar, terapatik nikotin ve bitkisel gliserin yer almaktadır. Elektronik sigara likit tütün aromalarına ilaveten meyve aromaları içeren çeşitleri de mevcuttur. Vücudun içine giren buharda likit bulunmaktadır. Bu yüzden E-Likit in bitkisel olması gereklidir. Bu ürünleri kullanırken orijinal olmasına, emniyet şeridinin bulunmasına ve içeriğindeki maddelerin yazılı olmasına önem gösterilmelidir.

Elektronik sigaranın içerisindeki nikotin oranını kullanıcı ayarlar. E-sigaranın düğmesine basıldığında buharlaşma başlar, bırakıldığı zaman da buhar biter.

VG PG ORANI

E- Sigara Neden Tercih Ediliyor?

Normal sigaralarda bulunan karbonmonoksit tarzı zararlı maddeler, e-sigaranın daha çok tercih edilmesindeki sebeplerden biridir. Özellikle sigarayı bırakma döneminde kullanıldığında, normal sigara içme isteğini ortadan kaldırma etkisini gösterir. Elektronik sigara bireye ve çevreye normal sigaranın aksine daha az zarar vermektedir. Çevreye rahatsız edici koku ve duman yaymaz. Bu nedenle ev, giysi, araba ve eller kötü kokmazlar. Kül, izmarit gibi çevreyi kirleten maddeleri ortadan kaldırır. Cepte oldukça rahat bir şekilde taşınabilir ve şık bir görüntüsü vardır. Özellikle el tiryakiliği tedavisinde psikolojik olarak yardımcı olmaktadır. Maliyeti normal sigaraya göre daha ucuzdur.

Elektronik sigaranın bakımını yapmak emniyet açısından oldukça önem taşır. Bakımını yapmak oldukça basittir. Şarj etmeden önce pile bulaşmış sıvı temizlenir. Atomizer bölgesinin içine yerleşen Elektronik sigara likit (sıvı) üflenerek dışarı çıkarılır. Ağızdan üflendiği için kirli yerlere koyulmaması tavsiye edilir. Temizliği düzenli yapılmadığı takdirde zarar verebilir.

Elektronik sigarayı sudan uzak tutmak temas ettirmemek gerekir. Şarj edileceği zaman eski pil çıkarılmalı ve yeni pil takılmalıdır.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe