Korse Sütyen Ve Tayt Modelleri

0
Kadınlar için giyim, her zaman önemli ve öncelikli konumdadır. Sürekli değişen ve yenilenen moda akımları, kadınları yeni giyim tarzları ve yeni modellerle karşı karşıya bırakır. Giyim tarzları belirlenirken, rahat ve şık olması, göze hoş görünmesi ve olunduğundan fit göstermesi göz önünde bulundurulur. Bu makalede, çeşitli giyim seçenekleri içerisinden korse ve tayt modelleri ile sütyen takımları anlatılacaktır.

Hangi Vücut tipine hangi korse modelleri tercih edilmelidir?

Her kadının vücut tipi farklıdır. Vücut tipleri, vücudun benzediği nesnelere göre isimlendirilir. Bunlar: Kum saati, kaşık, cetvel, koni ve elma modelidir. Korse modelleri arasından seçim yapılacağında öncelikle, vücudun bu şekillerden hangisine benzediği belirlenmeli ve ona göre seçilmelidir. Vücudunuz kum saati modelindeyse bu, fazlalıkların olmadığı ve olağan vücut tipinizi korumanız gerektiğini gösterir. Olağan vücut tipinizi değiştirmeyecek lite control özelliği olan korse modelleri seçilmelidir.

Kaşık modelli vücut tipi, alt kısmın daha şişkin olduğu vücut tipidir ve bu durumda bu kalın bölgelere baskı yapıp kusurları kapatması için firm control özelliği olan korseler tercih edilmelidir. Cetvel modelinde, vücut hatları düz ve belirsizdir. Bu durumda, kum saati görünümüne kavuşabilmek için en ideal seçim firm control özellikli korseler olacaktır. Koni modelinde ise göğüs ve kalçalar, kum saatine göre daha düzdür ve bu alanları belirgin hale getirmek için medium control özellikli korseler alınmalıdır. Elma tipinde ise kalçalar normale oranla daha kalındır ve eğer dual kontrol özellikli korseler tercih edilirse vücut, kum saati görünümünü elde eder.

Sütyen takımları belirlenirken nelere dikkat edilmelidir?

Vücut tipine göre sütyen takımları belirlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, göğüslerin şeklidir. Göğüsler, büyük ve yayvan şekilli ise daha çok toparlayıcı modelli sütyen takımları tercih edilmelidir. Eğer, göğüs ve kalça arasında orantısızlık varsa farklı beden ve modeldeki sütyen ve külotlar kombin edilebilir. Küçük göğüslü kadınlar ise, göğüs hatlarını ortaya çıkaracak, destekli sütyenleri seçmelidir. Dantelli sütyen takımları hem zarif hem de şık görünmektedir.

Tayt modelleri seçilirken dikkat edilecek hususlar nelerdir?

Vücut şeklini en çok ortaya çıkaran giyim seçeneği olan taytlarda tayt modelleri seçilirken kalçaların rahatsız edici bir şekilde ortaya çıkmasını engelleyecek şekilde modeller tercih edilmelidir. Yeni çıkan tayt modelleri arasında en çok tercih edilen, kalça kaldıran tayt modelidir. Bu tarz taytlar hem kalçaların daha dik durmasına hem de fazla kiloların gizlenmesini sağlar. Görüldüğü üzere, hangi kıyafet seçilecek olursa olsun dikkat edilmesi gereken en önemli nokta vücut tipidir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe