Dizi izlemeye doyamıyoruz, tekrarları internette izliyoruz

0
Medianova’nın verilerine göre, televizyonda en çok izlenen program türü olan haberlerin yerini online platformlarda diziler alıyor. Popüler dizilerin televizyon yayınlarının ardından internete yüklenen tekrarları büyük ilgi görüyor.

Televizyon kanallarına internet yayını altyapısı sunan Medianova’nın verilerine göre, izleyicilerin dizi tutkusu online dünyada da devam ediyor. Haber ve haber programlarından sonra en çok izlenen yayın türü olan diziler yalnızca televizyonda değil, tekrarlarının verildiği online platformlarda da büyük ilgi görüyor.

En çok haber, en az belgesel izleniyor
İzleyicilerin en çok takip ettiği programlarda ilk sırayı, yüzde 70 oranla haberler ve tartışma programları alıyor. Özellikle kadınların en çok tercih ettiği program türü olan diziler total izleyicide ikinci sıraya yerleşirken, bunları gündüz kuşağı programları ve şans/bilgi yarışmaları takip ediyor. Son sırada yer alan program türü ise belgeseller.

Kadınlar dizileri ikinci kez kesintisiz olarak izliyor
Diziler ağırlıklı olarak kadınlar tarafından seyredilse de, erkek izleyiciler tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Erkekler, haber/tartışma programları saatine denk gelen dizileri genellikle online’da tabletten izliyor. Kadınlar ise, ilk olarak televizyonda izledikleri diziyi reklamsız ve başka bir işle meşgul olmadan rahat bir şekilde takip edebilmek için bir kez de online’da seyrediyor.

İkinci televizyonların yerini, üçüncü ekranlar alıyor!
Türk izleyicisinin yalnızca izlediği programlar değil, yayın platformları da değişiyor. Medianova’nın araştırmasına göre, evlerdeki ikinci televizyonun yerini ikinci ve üçüncü ekranlar alıyor. Yani televizyonda haber programları izlenirken, dizilerin tekrarı tabletlerden, çizgi filmler ise cep telefonlarından takip ediliyor.

Mesainin son anlarında online TV’ler açılıyor
Araştırmanın dikkat çekici sonuçlarından biri de, televizyon kanallarına ait internet sitelerinin trafiğinin, özellikle 16.00 - 17.00 saatleri arasında dikkat çekici biçimde artması. Bu durum, mesai saatlerinin sonuna yaklaşan çalışanların, online olarak televizyon izlemeye başladıkları şeklinde yorumlanıyor.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe