Hijyeninden emin değilseniz, o suya hiç girmeyin

0
Kadınların deniz veya havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayoyla güneşlenmesinin idrar yolu enfeksiyonuna neden olabileceğini söyleyen Op. Dr. Seval Taşdemir uyarıyor: “Tatil dönüşü mutlaka kadın doğum uzmanınızı ziyaret edin! Enfeksiyon varsa, tedavisini geç kalmadan yaptırın.”

Güneş, deniz ve havuzla başlayan tatiliniz hastanede sonlanmasın; iltihaplar, enfeksiyonlar veya mantar yüzünden kadınların tatili kabusa dönmesin. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz tatilinde kadınların dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:


  • Güneş, deniz ve havuzla başlayan tatiliniz hastanede sonlanmasın; iltihaplar, enfeksiyonlar veya mantar yüzünden kadınların tatili kabusa dönmesin. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, yaz tatilinde kadınların dikkat edilmesi gerekenleri anlattı:
  • Pamuklu iç çamaşırı giymeli ve her gün değiştirmelisiniz. Özellikle yaz aylarında sentetik iç çamaşırı kullanmamalısınız.
  • Vücudunuzu sıkan dar kıyafetler veya pantolonlar giymemelisiniz. Açık renkli ve pamuklu giysileri tercih etmelisiniz.
  • Denizden veya havuzdan sonra ıslak mayoyla güneşlenmemeye özen göstermelisiniz. Bu, kadınlarda enfeksiyon oluşumunu önlemenin en önemli kuralıdır.
  • Deniz veya havuz suyunun hijyeninden emin değilseniz; o suya hiç girmemelisiniz.
  • Denize ya da havuza girmeden önce ve çıktıktan sonra mutlaka duş almalısınız. Genital bölgedeki yararlı bakterilerin yok olmaması için vajinanın içini yıkamamalı; pudra, deodorant ve parfüm gibi ürünler kullanmamalısınız.
  • Vajinada akıntı, yanma, kötü koku veya kaşıntı varsa en kısa sürede kadın hastalıkları doktoruna gitmelisiniz. Bunların sebebi mutlaka teşhis edilmeli ve geç kalınmadan, en kısa sürede tedavisi yapılmalıdır.


✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe