Ayaklara Sindrella estetiği

0
Ayakların baş parmaklarında çıkıntı oluşmasıyla meydana gelen şekil bozukluğu kişinin yaşam kalitesini bozarken ağrıya yol açıyor. 

Ağırlıklı olarak kadınlarda görülen bozukluğun Sindrella estetiği ile giderebildiğini ifade eden uzmanlar, yüksek topuklu ve dar burunlu ayakkabıların tercih edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özyazgan, “Halluks Valgus” denilen ve ayak baş parmağı çıkıntısı olan şekil bozukluğunun kimi zaman ağrılara da sebep olabildiğini söyledi.

Ayak baş parmaklarında yanlara doğru olan çıkıntı ve görüntü bozukluğunu gidermenin “Sindrella estetiği” denilen operasyonla mümkün olduğunu belirten Op. Dr. Ahmet Özyazgan, “Bu tedavide çıkıntıya sebep olan kemikleri törpüleyerek düz hale getiriyoruz” dedi.

Yüksek topuklu ayakkabılara dikkat!

Operasyondan sonra rahatsızlığın tekrarlama ihtimalinin bulunmadığını kaydeden Op. Dr. Ahmet Özyazgan, “Bu hastaların yüksek topuklu dar burunlu ayakkabılardan kaçınması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

Her mevsimde sıkıntı oluşturuyor

Hastalığın her mevsimde görülebileceği ve sorunlara yol açabileceğini ifade eden Op. Dr. Ahmet Özyazgan, “Kış aylarında özellkle kapalı ayakkabılar ağrı şikayetlerinin artmasına sebep olurken yaz aylarında hanımların açık ayakkabı ve terlik giyme isteği artmaktadır. Ayaklardaki bu sorunların Sindrella estetiği ile çözülmesi mümkündür. Ayaklardaki şikayet ve sorunlar ertelenmemeli, rahatsızlıklar için mutlaka bir ortopedi uzmanına başvurulması gerekmektedir” diye konuştu.

Erkeklerde de görülebiliyor

Hastalıkta genetik olarak geçiş olduğuna dair bir veri bulunmadığını kaydeden Op.Dr. Ahmet Özyazgan, kadınlarda erkeklere oranla daha sıklıkla görülen hastalığın erkeklerde görülmesi halinde de operasyon yapıldığı dikkat çekti.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe