Evliliğinizin bir ömür süreceğine dair 6 işaret

0
Bu 6 işaret varsa evliliğiniz bir ömür sürecek demektir.

Evliliğinizi bir ömür boyu sürdürmek tüm hayatınız boyunca karşılaşacağınız en zorlu şeylerden biri. Ama eğer aranızdaki ilişkide aşağıdaki durumlardan bazıları yaşanıyorsa konuya dair daha olumlu ve rahat olabilirsiniz…

"Tuhaf bir şey olduğunda, ilk anlatmak istediğim o oluyor"

Psikologlara göre komik ya da ilginç bir şey gördüğünüzde bunu ilk paylaşmak istediğiniz insan eşinizse, bu muhteşem! İyi ilişkilerde eşler birbirlerini aynı zamanda en yakın arkadaşları olarak görür. Kendi aranızda geliştireceğiniz şakalar ve hikayeler ilişkinin köklerini sağlamlaştıracaktır. Ayrı geçirdiğiniz saatler içinde günlük hayattan anekdotlar paylaşmak ilişki için oldukça önemli ve hoş bir davranıştır.

"Her şeyi yarı yarıya bölüşmüyoruz ama aynı takımda olduğumuzu biliyoruz"

Muhteşem bir çift olmak için her şeyi ortadan tam ikiye bölmeniz gerekmez. Elbette sorumluluklar ve görevler de paylaşılmalı güzel olan şeyler kadar evlilikte. Ama en önemlisi, birinden biri üzerine düşen görevi yerine getirmekte sorumsuz davrandı yani payına düşeni yapmadı ise diğer tarafın bundan duyduğu rahatsızlığı açık yüreklilikle dile getirmesidir.

"Beni hala şaşırtıyor"

Bir ilişkide büyük sırlar saklamanız ne kadar etik değil ise küçük bazı sırları kendinize saklamanız o kadar sağlıklıdır. Mesela sesinizin güzel olduğunu bir arkadaş toplantısında öğrense de olur. Fazla içli dışlı olmak romantizmin en büyük düşmanıdır, o yüzden bireysel gelişiminizi ilişki haricinde de sürdürmeye devam etmelisiniz.

"Beni en çok çileden çıkarabilen insan o –annemden bile fazla- ama başka türlü olsun istemezdim"

Sağlıklı çiftler zaman zaman birbirlerinin yumuşak karınlarına çalışır, sert olabilirler ve bu kesinlikle her şeyi içine atan insanların yaşadığı ilişkilerden daha iyidir. Yapılan yeni bir araştırmaya göre, çatışma düzeyleri belirli bir seviyede süren çiftler önceleri kendini tutup sonra birbirinin boğazına yapışanlara göre çok daha güçlü bir ilişki yaşıyor. Sinir son derece sağlıklı bir duygudur, fazla uzatmamayı ve özür dilemeyi bildiğiniz sürece…

"İyi günde, kötü günde…"

Evliliklerde birlikte geçirilen zor zamanlardan çıkmak, çiftlere her zorluğun üstesinden birlikte gelebilecekleri inancını kazandırır. Eşler birbirlerine ve evliliklerinin ömür boyu süreceklerine inandıkları sürece her türlü felakete göğüs gerebilir. Yapılan bir araştırmaya göre evliliğe inanan çiftlerin evlilikleri inanmayan ve mecburiyet gibi görenlere göre çok daha sağlıklı ve uzun sürüyor.

"Onunlayken hiç sıkılmıyorum"

Araştırmalara göre birlikte yeni ya da değişik bir şeyler yapan çiftler, aynı sıkıcı rutini sürdürenlere göre çok daha mutlular. İlk zamanlar bir çift olarak yaptığınız her şey yenidir ama bir süre sonra rahatlar ve birbirinizin yanında kendinizi salarsınız. Bunu yapmayın! Spontane olun, farklılık yaratın, ilişkinizin üzerine ölü toprağı serpmeyin.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe