Kilo vermek isteyenler C vitaminini aksatmamalı

0
Vitaminler, sağlıklı yaşamın devamı için vazgeçilmezdir. 

Sağlıklı yaşamın sürekliliği için vitaminlerin öneminin çok büyük olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir “A vitamini bağışıklık sistemini korurken, D vitamini kas gelişimine katkı sağlıyor. E vitamini kalbi korurken, K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlıyor. C vitamini de kilo kaybına yardımcı olur” diyerek vitaminlerin önemini ve hangi besinlerde hangi vitaminlerin bulunduğunu anlattı.

Yeterince alınmayan vitaminlerin birçok sağlık problemine neden olabileceğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, D vitamininin kemik sağlığı için önemini belirterek “D vitamini kemik kaybını azaltır, kas gelişimini sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Patates D vitamini kaynağıdır ancak yeterli güneş ışığıyla birlikte tüketilmeli” dedi.

A ve E vitaminleri bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Göz sağlığını muhafaza etmek için en temel vitaminin A vitamini olduğuna değinen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir “Havuç, maydanoz, dereotu, ısırgan otu, pazı, taze nane, sarı biber, kayısı ve rokada bulunan A vitamini, enfeksiyonlara karşı savaşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve cilt sağlığını korumada önemli rol oynar. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer vitamin de E vitaminidir. Çam fıstığı, kayısı, kabak, lahana, marul, domates ve fasulyede bulunan E vitamini bağışıklığı güçlendirmesine ek olarak kalp sağlığı için de önemlidir. E vitamini ayrıca cilt ve deri sağlığını güçlendirir, hastalıklarda koruyucu tedavi sağlar ve yaşlanmaya bağlı hafıza problemlerini giderir” açıklamasında bulundu.

Yaralanma ve kesiklerde kanın pıhtılaşması için K vitamini gerekli

Brüksel lahanası, kıvırcık marul, ıspanak, şalgam, pancar, pazı, kale marulu ve kuşkonmazda K vitamininin bolca bulunduğuna değinen Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir K vitamininin kemik sağlığı için oldukça önemi olduğuna değindi. Özdemir, “K vitamini ayrıca yaralanma ve kesik gibi durumlarda kanın pıhtılaşmasını sağlar” dedi.

Hafıza ve beyin için B vitamini

B vitamininin büyüme ve gelişmeyi sağladığını vurgulayan Özdemir, “Ayrıca hafıza ve beyin sağlığı için oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kansızlığı engeller. B vitamini hayvansal gıdalar, erik, patates, brokoli, bezelye, kuşkonmaz, muz ve avokadoda bulunur” şeklinde konuştu.

Kilo vermek için C vitamini şart

C vitamini ve önemine de değinen Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “C vitamini tansiyonu düzenler, enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucudur. Demir eksikliğine de iyi gelen C vitamini kilo kaybına yardımcı olur ve diş sağlığı için önemlidir. Kırmızı biber, maydanoz, şalgam, limon, lahana, kivi, çilek, yabanmersini C vitamini deposu besinlerdir.”

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe