Solar Lamba Fiyatları Neye Göre Değişir?

0
Teknolojinin hızla ilerlemesinin hayatımıza kattığı daha önce hiç düşünemediğimiz, hayal edemediğimiz olgular var. Mesela son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle insanlar değişik arayışlara girmiş durumdalar ve buna istinaden de yenilebilir enerji sistemlerinde gözle görülür gelişmeler kaydediliyor. Yenilenebilir enerji konusu tam bir umman gibi ve başta güneş olmak üzere, rüzgar, jeotermal, biokütle sistemler de adeta gündelik yaşamımızın bir parçası halinde. Lakin Ülkemiz bir güneş cenneti olduğu için hemen yerde güneş enerjisi sistemlerine denk gelmek mümkün. Son yıllarda sadece güneş enerjisi santralleri değil solar lambalar da sıkça karşımıza çıkan teknolojinin en yeni ürünleri arasında.

Solar lamba fiyatları temelde güneş enerjisinden elektrik elde etmeye yarayan lambalar ve fiyatları da kullanılan sistemin özelliklerine, malzemeye, modeline, kullanım yerine ve satıcı firmanın fiyat politikasına göre farklılıklar arz ediyor ki, bu noktada da bu ürünleri almadan önce biraz daha yakından tanımak ve bilgi sahibi olmak gerekiyor.

Solar Lamba Modelleri

Solar lamba fiyatları türlerine göre farklılıklar gösterir dedik lakin türlerine geçmeden nasıl çalıştığını bilmeyenler için açıklamak gerekir ise gün içinde aldığı güneş ışınlarını toplayan ve pilde şarj ederek elektrik enerjisine dönüştüren sistemde aydınlatma sensörleri gece otomatik olarak devreye girerek aydınlatma olayı gerçekleşir. Aydınlatma sensörleri güneş çıkana dek görevini sürdürür daha sonra otomatik olarak sönerler.

Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla çok şık solar lambalar bulunuyor. Genel olarak modellere bakacak olursak en sık karşımıza çıkanlar şunlar: Kablosuz olan, fener biçiminde olanlar, çoklu ya da tekli modelde olanlar, yer için özel tasarlananlar, gömme tipinde olanlar, rengi değişenler, kırmızı yeşil gibi değişik renkleri verenler, özel tasarım olanlar, çiçek ya da değişik hayvan tipinde olanlar, mozaik olarak yapılanlar, kalp dekoru verilenlerdir.

Solar Lambalar Nerelerde Kullanılıyor?

Solar lamba fiyatları kullanım yerine göre de değişikler gösteriyor dedik zira solar lambaların kullanım yeri oldukça geniş. Bahçelerde ve parklarda muhtelif ( gömme, yerden ya da direkli) türleri, apartman ve evlerin girişinde, ana caddelerde ve karayollarında kısaca diğer sokak lambalarının kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Tarım arazileri, tarlalar da bu lambaların kullanıldığı yerler arasında geliyor. Sokakta ışığa gereksinim duyulan her yerde bu ünitelere rastlamak mümkün.

Solar Lamba Alırken Bilinmesi Gerekenler

Solar lamba fiyatları konusunda piyasada inanılmaz bir rekabet yaşandığı gözardı edilemez. O yüzden de böylesi bir ürünü alırken bilinen markalardan, yanında gerekli testlerden geçtiğini gösteren belgesi olan, garanti verebilen, yedek parça ve teknik servis olanağı bulunan, referans gösterebilen firmalardan gereksiniminize uygun ürünü almanız gerekir. İlk düşünülmesi gereken konu sizin beklentilerinize yanıt verip veremeyeceği ve kalitesi. Gerisi yani tasarım ve fiyat daha sonra ele alınması gereken konular.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe