Güneş Paneli İçin En Uygun Alanlar

0
Küresel ısınmanın dünyamızı tehlikeye düşürdüğünü bilmeyen yoktur. Küresel ısınmaya sebep olan etkenlerden biride dünyaya zararlı gaz veren yakıtların kullanılmasıdır. Bu yakıtlar kullanıldığı sürece küresel ısınma aratarak dünyayı tehlikeye düşürmektedir, hatta dünyanın sonunu getirebilecek kadar tehlikeli olan ısınmaya sebep olan etkenlerden mümkün olduğunca uzak durmak gerekir. Bu sebeple dünyaya sıfır zarar maksimum yarar sağlayan güneş panellerinin kullanılması bence mecburi olmalıdır. Devletimiz de güneş paneli kullanımını artırmak için çalışmalar yapmakta. Güneş paneli kullanmak isteyen kuruluşlara destek vermektedir, ama bence doğada sonsuz olan enerji kaynakları yerine başka devletlerden satın alınan doğal kaynakların kullanılmasındaki ısrarı manasız buluyorum. Güneş panelleri büyük bir fabrikanın elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kadarda güçlü bir enerji kaynağıdır. Güneş paneli satın alırken Maliyeti biraz yüksek gibi görünse de kısa sürede ödenen maliyeti amorti edecektir. Güneş paneli elektrik üretiminde, aydınlatmalarda, sulama sistemlerinde kullanılmaktadır. Bütün bu gereksinimler için güneş kullanıldığı zaman ülke ekonomisine ve çevre kirliliğine oldukça katkısı fazladır.

Güneş Paneli İçin Uygun Alanlar

Güneş paneli için alan gerekli olan elektrik enerjisi ile orantılıdır. Enerji kaynağı olarak kullanılacak alana yakın olmalıdır. Güneş alabilen her yere monte edilebilir. Evin çatısına, düz bir arsaya hatta engebeli yerlere de gerekli alt yapı yapıldıktan sonra kurulabilir. Mutlaka hareketli sistem olarak yapılmalıdır. Bu sayede güneşe doğru çevrilerek güneş ışığından daha verimli bir şekilde faydalanılabilir.  Fabrika gibi fazla elektrik ihtiyacınız varsa o zaman elektrik ihtiyacına göre güneş panellerinin sayısı artış göstereceği için güneş panelleri için daha geniş bir alana ihtiyaç vardır. Yani elektrik ihtiyacınıza göre güneş paneli sayısı değişiklik gösterir buda alanda yansır. Küçük bir bağ evi için evin çatısı yeterli iken bir fabrika için daha geniş alana ihtiyaç vardır.

Türkiye’de Güneş Paneli İçin Uygun Şehirler

Güneş paneli için güneşlenme süresi uzun olan şehirler uygundur. Fakat jel aküler sayesinde güneş ışığının yoğun olduğu saatlerde elektrik kinetik enerji olarak depolanmakta ve ihtiyaç anında enerji depolardan kullanılmaktadır. Buda güneşlenme uzunluğunuz az olduğu Karadeniz bölgesinde bile güneş panelinden verimli bir şekilde yararlanılır. Bazen rüzgârgülü ile de birlikte kullanılarak elektrik ihtiyacınızı en verimli bir şekilde karşılayabilirsiniz. Jel aküler güneş enerjisi için olmazsa olmazdır, çünkü güneşlenme süresi en yüksek olan şehirlerde bile mutlaka güneş batar ve enerji ihtiyacınız kesintiye uğrayabilir. En çok güneş paneli kullanılan şehirler iç Anadolu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde olan şehirlerdir.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !
Footer Link | Sponsor-Reklam
Bumerang - Yazarkafe