Sahibinden Satılık Ev Almanın Cazibesi

0
İnsanlar çeşit çeşit, düşler farklı farklı, herkesin kendince irili ufaklı hayalleri olabilir ki bu aslında oldukça iyi bir durumdur zira insanın hayalleri insanları motive eder, hayata bağlar. Kimileri güzel bir arabası olsun ister, kimileri en ünlü modaevlerinden sürekli olarak alışveriş yapmak, kimileri ise nohut oda bakla sofa bile olsa kendisine ait bir evi olsun, içinde mutlu mesut yaşayım diye düşünür ki bu aslında yatırım olarak da düşünüldüğünde hiç fena fikir değildir.

Siz de ev almayı düşünüyorsanız emlakçılara giderek size sunulan olanaklar içinde tercihinizi yapabilir ya da sahibinden satılık ev alma yoluna gidebilirsiniz. Sahibinden ev alırken hem emlakçıya para ödemez, hem de mülk sahibi ile dilediğiniz gibi pazarlık yaparak ev alımının da keyfini çıkarabilirsiniz.

Temel Satılık Ev Çeşitleri


Sahibinden satılık ev almayı düşünenlerin mutlaka kafasında bir fikir vardır ama yine de bilmeyen ya da ilk defa ev alacakların bilmedikleri noktalar olabileceğini düşünerek bazı bilgileri vermek de fayda var.

Temel olarak alınabilecek ev çeşitleri şunlardır:

  • Elbette işin en uç noktasından başlayacak olursak, ultra lüks bir residence daire alınabilir. Çok katlı olan bu evlerin olduğu binalarda yok yok. Spor salonları, spa merkezleri, kapalı açık havuzlar aklınıza ne gelirse.
  • Amerika Birleşik Devletlerinde eski sanayi binaların eve dönüştürülmesi ile elde edilen loft evler de Türkiye'nin hemen her yerinde inşa ediliyor. Duvarsız bu yapılar özellikle yalnız yaşayanlar için ideal.
  • Apartman daireleri de değişik oda sayılarında olabiliyor ve kimi zaman site içinde bulunuyor. Site içinde olanların daha güvenli olduğunu da düşünmek gerekiyor.
  • Müstakil evleri de unutmamalı. İster dubleks, ister bahçeli, ister yüzme havuzlu. Uyarınıza nasıl gelir ise.
  • Kent dışından uzak da yaşamak isteyenler için ise 3 farklı seçenek var. Dağ evi, çiftlik evi ya da yazlık.

Ev Alırken Neleri Anımsamalı?

Yukarıda bu bilgileri de verdikten sonra sahibinden satılık ev alırken ki bu durum emlakçıdan da alınırken geçerli bazı noktaları unutmamak gerekiyor. Öncelikle olarak bu işe ayıracağınız bütçe ne olacak onu belirmelisiniz. Ev her dönem alınmaz. Fiyatların daha düşük olduğu mevsim ortalarında almanız sizi daha karlı yapar ki bu da aklınızın bir yerinde olmalıdır ki evi daha makul fiyata alabilin.

Kaç kişi yaşayacaksanız evin büyüklüğünü de ona göre belirlemeli, çok küçük ya da aşırı büyük evlerden uzak kalmalısınız. Son olarak eğer apartman katı ise ara katlar olmasına, güneş görmesine dikkat etmenizde fayda var.

Ev Aldıktan Sonra Üzerimize Düşenler

Evet sahibinden satılık ev aldınız sırada artık öncelikle evi boydan boya temizlemeniz gerekiyor. Bu temizliği yaptıktan sonra sıra evinizin dekorasyonuna geliyor ki, burada da ister yeni mobilyalar alabilir, ya da eski evinizdeki eşyaları getirebilirsiniz. Tercih size ait. Evinizi dayayıp döşedikten sonra tek yapılacak şey ise evinizin tadını çıkarmak ve dostlarınızı sevdiklerinizi çağırarak keyifli vakit geçirmek.

✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!

Yorum Gönder

0Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Yorum Gönder (0)

#buttons=(Kapat !) days=(20)

Web sitemiz, deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Daha fazla bilgi
Accept !